Welcome to the start of your new life: 'MANIAC', nu op Netflix

zaterdag 22 september 2018

'MANIAC' vertelt het verhaal van Annie Landsberg (Emma Stone) en Owen Milgrim (Jonah Hill). Ze geven zich op voor een mysterieus farmaceutisch onderzoek, ieder met een eigen beweegreden.

Annie, permanent ontevreden en doelloos, is gefixeerd op de gebroken relatie met haar moeder en zus. Owen is de vijfde zoon van een rijke industrieel uit New York, maar worstelt al zijn hele leven met een omstreden diagnose van schizofrenie.


Het experiment - een nieuwe, radicale behandeling bestaande uit een reeks pillen - kan volgens uitvinder Dr. James K. Mantleray (Justin Theroux) alles herstellen in de geest, zoals liefdesverdriet of geestesziektes. Annie, Owen en tien anderen begeven zich naar de faciliteit van 'Neberdine Pharmaceutical & Biotech' en onderwerpen zich vrijwillig aan een driedaags drugsonderzoek dat, zo wordt hen beloofd, zonder bijwerkingen of complicaties hun leven zal verbeteren.

Het gaat echter niet helemaal volgens plan…

Naast hoofdrolspelers Emma Stone en Jonah Hill zijn er ook bijrollen voor Justin Theroux, Gabriel Byrne en Sally Field in deze serie van creator Patrick Somerville en regisseur Cary Fukunaga ('Beast of No Nation', 'True Detective').

Alle afleveringen van MANIAC zijn nu exclusief te bekijken op Netflix.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo één logo V3 één V3

Terwijl de Slag bij Waterloo woedt, merkt Becky dat oorlog niet per se betekent dat er geen geld kan worden verdiend. Jos wil vertrekken en probeert Amelia te overtuigen mee te gaan. Na een vertraging door hevige regenval komt de strijd tussen het leger van Napoleon en de Britse troepen in een beslissende fase. Wanneer de strijd gestreden is, gaan Becky en Rawdon naar Londen. Dobbin zoekt Amelia een laatste keer op.

'Vanity Fair', om 21.50 uur op Eén.

Dossiers