'Stranger Things' krijgt vierde seizoen

maandag 30 september 2019
Foto: © Coopr/Netflix 2019

'Stranger Things', de wereldwijde hitserie, krijgt een vierde seizoen. Ook hebben de makers en showrunners van de serie, The Duffer Brothers, getekend voor een meerjarige film- en serie deal met Netflix.

'The Duffer Brothers fascineren kijkers over de hele wereld met 'Stranger Things' en we zijn heel erg blij dat we onze relatie met hen kunnen versterken met andere film- en serie projecten. Hun verbeeldingskracht en creativiteit is iets waar onze kijkers gek op zijn', zegt Ted Sarandos, Chief Content Officer, Netflix. 'We kunnen niet wachten om te zien wat The Duffer Brothers in petto hebben als ze dit keer uit de wereld van The Upside Down stappen.'


'Wij zijn zeker heel erg blij dat we onze relatie met Netflix kunnen voortzetten. Ted Sarandos, Cindy Holland, Brian Wright en Matt Thunell namen een groot risico met ons en onze show en dit heeft ons leven voor altijd veranderd. Vanaf onze eerste pitch tot de release van Stranger Things 3: het hele Netflix-team is echt geweldig geweest. Ze hebben ons de steun, begeleiding en creatieve vrijheid gegeven waar we altijd van gedroomd hebben. We kunnen niet wachten om samen nog veel meer verhalen te vertellen en dit begint natuurlijk met een terugreis naar Hawkins!'

Over 'Stranger Things'
'Stranger Things' is een Netflix Original serie gecreëerd door The Duffer Brothers en geproduceerd door Monkey Massacre Productions & 21 Laps Entertainment. The Duffer Brothers zijn ook de executive producers van 21 Laps Entertainment en Lain Paterson, samen met Shawn Levy en Dan Cohen.

Over The Duffer Brothers
De tweelingbroers zijn opgegroeid in Durham, North Carolina. Tijdens het derde leerjaar zijn ze, met de Hi8-camcorder die ze van hun ouders cadeau hebben gekregen, begonnen met het maken van films. Hierna studeerden ze aan de Chapman University's Dodge College of Film and Media Arts, waar ze in 2007 afstudeerden met een diploma in filmproductie.

Na het afstuderen, schreven en regisseerden The Duffer Brothers een aantal kortfilms. Dit trok de aandacht van zowel Warner Bros, die hun script gebruikten voor de post-apocalyptische horrorfilm Hidden, als filmmaker M. Night Shyamalan, die hen inhuurde als schrijvers voor meerdere afleveringen van de Fox-serie Wayward Pines.

Voortbouwend op hun groeiende succes, pitchen The Duffer Brothers hun idee voor 'Stranger Things', een eerbetoon aan de genre films uit de jaren tachtig van de vorige eeuw. De serie werd uiteindelijk opgepikt door Netflix en ging in de zomer van 2016 in première. 'Stranger Things' werd een wereldwijd fenomeen, met Matt en Ross aan het roer als schrijvers, regisseurs en showrunners.

'Stranger Things' heeft meer dan 50 nominaties op zijn naam staan, waaronder Emmy's, de Golden Globes, de Grammy's, SAG, DGA, WGA, WGA, BAFTA, het Art Directors Guild, de People's Choice Awards, en vele anderen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bake Off Vlaanderen' - finale (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

In de spannende finale strijden de bakkers nog n laatste keer en wordt de winnaar beloond met de iconische 'Bake Off'-trofee.

'Bake Off Vlaanderen', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers