Netflix onthult eerste beelden nieuwe, natuurhistorische serie 'Our Planet'

dinsdag 13 november 2018
Foto: © Coopr/Netflix 2018

Netflix geeft de teaser en eerste beelden vrij van de nieuwe, originele documentaireserie 'Our Planet', die 5 april 2019 in premiere zal gaan bij de streamingdienst.

De serie is geproduceerd in samenwerking met Silverback Films en regisseur Alastair Fothergill, de maker van de veelgeprezen originele serie 'Planet Earth' en 'Blue Planet', en het WWF, de wereldwijd opererende organisatie voor natuurbehoud.

De achtdelige serie toont de meest waardevolle soorten en kwetsbare leefgebieden van de planeet en onthult verbazingwekkende bezienswaardigheden op aarde, dankzij de nieuwste 4K-cameratechnologie.

Het ambitieuze vierjarige project is gefilmd in 50 landen over alle continenten van de wereld, met meer dan 600 crewleden die meer dan 3500 dagen filmden. De serie richt zich op de diversiteit van de leefgebieden in de wereld - van de afgelegen Arctische wildernis en mysterieuze diepe oceanen tot het uitgestrekte landschap van Afrika en diverse oerwouden van Zuid-Amerika.

De wereldberoemde naturalist Sir David Attenborough zal de voice-over inspreken in Engelstalige landen. Lokale voice-overs worden in 2019 aangekondigd.

Bekijk hier de teaser van 'Our Planet':


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

De leukste themaweek van 'Komen Eten' mag natuurlijk niet ontbreken: 'Komen Eten goes streekproducten'. De eerste kandidaat, Nathalie, is niet de eerste de beste. Op het 'Le Concours Mondial Du Meilleur Fromager' in Frankrijk werd ze bekroond tot de beste Meester Kaasrijper van de wereld. Op het menu staat - hoe kan het ook anders - kaas. Als voorgerecht een heerlijke kaasfondue, bij het hoofdgerecht een lekker lammetje met Brebiskaas en om af te sluiten nog een lekkere kaascreatie.

'Komen Eten', om 19.40 uur op VIER.

Dossiers