Netflix gaat minder roken

vrijdag 5 juli 2019

Na een klacht van een Amerikaanse organisatie zal Netflix veel minder rokende personages laten zien in series en films die ze zelf produceert. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Truth Initiative had geklaagd dat er in de Netflix Originals te veel gerookt werd. De streamdienst heeft deze kritiek nu ter harte genomen en heeft het plan opgevat om minder rokende personages op te voeren.


In series en films voor volwassenen wordt het aantal rokers tot een minimum beperkt. Er zijn wel uitzonderingen mogelijk, vooral dan om historische redenen. Bij producties voor tieners, oudere kinderen of peuters zullen geheel geen rokers meer opgevoerd worden.

De ingreep van Netflix komt er na een onderzoek van Truth Initiative waaruit was gebleken dat het aantal rokers in de Netflix-producties was gestegen. En dan vooral in series die populair zijn bij een jongere doelgroep.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo vier logo 4 logo

Anouk en Matthijs hebben last van keuzestress: door hun besluiteloosheid zijn ze al twee jaar op zoek naar een woning. Martijn en co to the rescue! Je kijkt deze zomer naar de Nederlandse versie van het populaire programma 'Blind Gekocht!'.

'Kopen Zonder Kijken', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers