Man-X is eerste pan-Europese homozender

maandag 1 oktober 2007

Deze week wordt Man-X gelanceerd, de eerste Pan-Europese Gay zender. Man-X brengt dagelijks de beste erotische films voor mannen die van mannen houden. Ook zullen er regelmatig thema-avonden te zien zijn rond de meest vermaarde sterren.

I


n de Benelux is Man-X vanaf de lancering aanwezig op de digitale televisieplatforms van CanalDigitaal en TV Vlaanderen. Voor het einde van het jaar zal de zender ook aanwezig zijn in Duitsland en Frankrijk. Ook met andere Europese landen zijn overeenkomsten in de maak.

Man-X: Gay only!
Man-X programmeert enkel de beste Europese hardcore films. De zender blijft bewust weg van alle lifestyle-items die de doelgroep té stereotiep behandelen. 'Een Gay-kijker is een gewone kijker,' zo luidt het bij initiatiefnemer TV4U. 'Het is niet omdat je homo bent dat een zender moet gaan vertellen waar je op vakantie moet gaan of welke auto je moet kopen om 'in' te zijn. Er bestaat ook niet zoiets als de gay-keuken, gay-behangpapier of gay-bankrekeningen. Een gay kijker heeft een andere beleving van erotiek en daar houdt het wat ons betreft mee op. We beperken ons er daarom toe om op dat vlak het beste van het beste aan te bieden. Daaraan heeft zich nooit eerder iemand gewaagd op Pan-Europese schaal. Ons initiatief wordt dan ook uitermate positief onthaald door de digitale televisieplatformen.'

Man-X: Exclusieve films
Man-X brengt 'State-of-the-Art' materiaal met vooral prijswinnaars uit de stal van 'Eurocreme', groothandelaar in prijzen tijdens de jongste 'Amsterdam European Gay Awards' van 2007. Zo zijn er bijvoorbeeld Thomas Dyk als Beste Nieuwkomer en  Vlado Iresh als Beste Regisseur, alsook bekroonde films zoals 'Meat' (Best Hunk Film)  en 'Soldier boy' (Best Twink Film). Regelmatig zullen thema-avonden rond filmsterren of rond specifieke evenementen worden uitgezonden. Alle films worden getoond in de oorspronkelijke taal. Voor de toekomst worden diverse televisiepremières voorzien met de grootste sterren. Man-X betekent dus: 100% films en 100% Gay Passion!

Man-X: hoe & waar te ontvangen?
Man-X, het eerste pan-Europese Gay Adult filmkanaal, brengt 7 dagen per week van 00.00u tot 06.00u de beste films uit het genre. Verwacht wordt dat bepaalde aanbieders van digitale televisie ervoor zullen kiezen om het kanaal ook 24 uur per dag uit te zenden. De Europese distributie van Man-X gebeurt via satelliet, kabel, DTT en DSL. De gloednieuwe zender is vanaf de start beschikbaar via de ASTRA 19,2° satellietpositie bij TV Vlaanderen en CanalDigitaal. Andere distributie-overeenkomsten in Frankrijk en Duitsland zullen binnenkort aangekondigd worden.

Persbericht TV Vlaanderen
http://www.man-x.tv

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bake Off Vlaanderen' - finale (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

In de spannende finale strijden de bakkers nog één laatste keer en wordt de winnaar beloond met de iconische 'Bake Off'-trofee.

'Bake Off Vlaanderen', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers