Laatste seizoen 'Orange is the New Black' breekt records

donderdag 8 augustus 2019
Foto: © Coopr/Netflix 2019

Het zevende en laatste seizoen van 'Orange is the New Black' is goed bezig om het best bekeken seizoen ooit te worden. Dat weet het Laatste Nieuws dat zich baseert op een rapport dat door het Amerikaanse Variety werd gepubliceerd.

Naar de eerste aflevering van seizoen zeven van 'Orange is the New Black' keken vierentwintig procent meer mensen dan naar de eerste aflevering van seizoen zes. Liefst 72 miljoen Amerikanen keek al naar het nieuwe seizoen de dag na de première, op 26 juli. Bij het vorige seizoen waren dat er 'maar' 58 miljoen.


LEES OOK: 'Stranger Things' breekt records

De recordcijfers worden vooral bereikt in de VS en in het Verenigd Koninkrijk, dat is de tweede grootste tv-markt ter wereld. Meteen na de lancering van 'Orange is the New Black', seizoen zeven, schopte de gevangenisserie het tot nummer twee in de hitlijst van Netflix Original series een week nadat ze werd gelanceerd op de streamingdienst. 'Stranger Things' is de onbetwistbare nummer één met meer dan 200 miljoen kijkers een week na de release. 'La Casa de Papel', 'Lucifer' en 'Queer Eye' zijn de andere titels in de top vijf van de hitlijst.

Bron: Het Laatste Nieuws

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Streetdancer Luke beschouwt een verlaten warenhuis in New York als zijn enige thuis. Daar komen de beste streetdansers van de hele wereld bijeen om hun dansmoves te perfectioneren. Wanneer Luke en zijn danscrew, The House of Pirates, het pand dreigen te verliezen, is hun laatste hoop gevestigd op het winnen van de World Jam-wedstrijd.

'Step Up 3D', film uit 2010 met oa. Rick Malambri en Sharni Vinson, om 20.35 uur op Q2.

Dossiers