HBO betaalt een half miljard voor 'South Park'

donderdag 31 oktober 2019
Foto: Comedy Central - © Viacom Benelux 2018

De uitzendrechten van de animatieserie 'South Park' zijn gekocht door de Amerikaanse kabelzender HBO. Het bedrijf zou de streamingrechten van de serie voor een half miljard dollar gekocht hebben na een biedingsoorlog. Dat weet Het Nieuwsblad.

HBO zal de afleveringen nu kunnen toevoegen aan zijn nieuwe streamingsdienst HBO Max. Het gaat wel uitsluitend over de uitzendrechten voor Noord-Amerika.


Het hoge prijskaartje komt doordat de serie al lang op televisie te zien is. 'South Park' loopt al 23 seizoenen en bestaat uit honderden afleveringen. HBO heeft ook de rechten verworven op de komende drie seizoenen.

Eerder deze zomer haalde HBO ook al de uitzendrechten van de populaire sitcom 'Friends' binnen waardoor HBO Max wel eens een geduchte concurrent van Netflix kan worden.

En er is nog meer streamingnieuws. Vanaf morgen, vrijdag 1 november, start ook Apple+. Dat is het nieuwe platform van computergigant Apple. De dienst wordt van bij de start ook in België en Nederland gelanceerd.

Bron: Het Nieuwsblad - eigen bericht

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

Een voormalig rugbycoach schrijft een zelfhulpboek, dat op internet steeds meer bekendheid vergaart. De auteur weigert echter om uit zijn schuilplaats te komen en zich bekend te maken. Het inspireert een groep mensen waaronder een journalist, een voormalige gedetineerde, een acteur en een undercoveragent om na te denken over hun keuzes en beslissingen.

'Reach Me', film uit 2014 met oa. Sylvester Stallone, om 22.20 uur op CAZ.

Dossiers