Fernando Meirelles' 'The Two Popes' in december op Netflix - VIDEO

maandag 9 september 2019
Foto: © Coopr/Netflix 2019

Anthony Hopkins en Jonathan Pryce schitteren in dit intieme portret over het historische keerpunt in de Katholieke Kerk. Geregisseerd door de Academy Award-genomineerde regisseur Fernando Meirelles. Vanaf 20 december op Netflix.

Gefrustreerd door de koers die de Katholieke kerk vaart, vraagt kardinaal Bergoglio (Jonathan Pryce) toestemming van paus Benedictus (Anthony Hopkins) om in 2012 met pensioen te gaan. In plaats van het ontslag te aanvaarden roept de introverte paus, geconfronteerd met laster en gebrek aan zelfvertrouwen, zijn meedogenloze criticaster en de toekomstige opvolger van Rome op om een geheim te onthullen dat de fundamenten van de katholieke kerk op haar grondvesten doet daveren.


Achter de Vaticaanse muren begint een tweestrijd tussen traditie en vooruitgang, schuld en vergeving, wanneer deze twee zeer verschillende mannen vanuit hun verleden een gemeenschappelijke basis proberen te vinden die een toekomstperspectief moet creëren voor de kerk en haar miljarden volgers wereldwijd.

Met Anthony Hopkins en Jonathan Pryce
Geschreven door Anthony McCarten
Geregisseerd door Fernando Meirelles


'The Two Popes', vanaf 20 december op Netflix.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers