Yves Leterme veroordeelt nieuwsredactie RTBF

zaterdag 8 december 2007

Voormalig formateur Yves Leterme (CD&V) rekent dit weekend via de Vlaamse pers af met de RTBF. Zijn analyse is bijzonder hard: 'De RTBF is een zender met een politieke agenda, het is een relict uit het verleden'. Maar hij gaat nog een stapje verder. In het artikel van de Concentra-kranten vergelijkt Leterme de RTBF met de Rwandese radiozender Radio Mille Collines.

'Wet

en jullie hoe men de RTBF ook wel eens noemt? Radio Mille Collines'. Deze vergelijking moet bijzonder hard aankomen bij de RTBF. Radio Mille Collines is immers de Rwandese radiozender die tijdens de genocide opriep tot haat en geweld tegen de Tutsi's.

De kritiek van Leterme komt er na de felbesproken RTBF-reportage 'Questions la Une' van afgelopen woensdag. Daar kreeg de kijker een blik achter de schermen van de formatie. Jolle Milquet vertelde dat de onderhandelingen chaotisch verliepen.

Volgens Leterme is dit nogmaals het bewijs dat de RTBF zich in tijdens de formatie opwierp als een propagandazender van Jolle Milquet.

[grotewedstrijd]

Bron: De Standaard

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers