We stellen u de 'Dokters Van Morgen' voor

dinsdag 19 augustus 2008

'Dokters Van Morgen' houdt de vinger aan de pols van een van de meest tot de verbeelding sprekende studierichtingen aan de K.U. Leuven: de opleiding geneeskunde. De serie neemt de kijker mee naar de fascinerende wereld van een aantal dokters in spe.

W


e maken kennis met heel verschillende jonge mensen met dezelfde grote ambitie: een zo goed mogelijke arts worden. Dat is wat hen bindt. Daar werken ze allemaal aan, elk op hun eigen manier.

We volgen studenten uit de verschillende jaren van de opleiding. We maken ook kennis met hun familie en vrienden, en zien hoe ze hun zware opleiding proberen te verzoenen met hun persoonlijk leven en af en toe ook tijd maken voor ontspanning. Maar we volgen hen vooral tijdens hun intensieve opleiding en training. De eerste vijf jaar is die vooral theoretisch, gecombineerd met praktische oefeningen in gesimuleerde omstandigheden: een wonde leren hechten op handdoekjes, een gynaecologisch onderzoek op plastic poppen, door middel van rollenspelen leren communiceren met patiënten. Tijdens de laatste twee jaren van de opleiding worden ze geconfronteerd met echte patiënten en komen ze terecht in de harde realiteit van het echte doktersleven.

De studenten

Mohamed Abasbassi

Mo zit in zijn laatste jaar van de opleiding geneeskunde: 4de master. Hij is co-assistent heelkunde. Hij zal een heel jaar op de verschillende afdelingen van heelkunde moeten werken. Mo is een zeer rustige en sociale jongeman. Hij is graag gezien door zijn patiënten en de artsen. Hij is de oudste zoon van een traditioneel Marokkaans gezin. Zijn familie steunt hem en hoopt van harte dat hij de kans krijgt om aan de opleiding tot chirurg te beginnen.

Maaike Cornelis

Maaike zit in haar 2de bachelor geneeskunde. Al van kleins af aan wist ze dat ze dokter wilde worden. Ze zit op kot in Leuven en houdt van feesten en plezier maken. Tijdens het academiejaar is er niet veel tijd om te studeren, maar als de blok en examens eraan komen, is Maaike een zeer ijverige studente. Naast haar studies doet Maaike aan triatlon. Dit jaar wil ze haar conditie weer op peil brengen en haar eerste triatlon tot een goed einde brengen.

Dries Helsloot

Dries zit in zijn 3de bachelor. Hij heeft de medische microbe te pakken gekregen toen hij ooit een EHBO-cursus volgde; van toen af wist hij dat hij ooit arts wou worden. Dries is zeer actief binnen de faculteitskring Medica en is soms meer in de facbar te vinden dan in de lessen. Naast zijn studies werkt hij als vrijwilliger bij de ambulance. Hij is ook bezig met theater en stand-upcomedy. Ondanks zijn drukke sociale leven, hoopt hij dit jaar te slagen 'in eerste zit'.

Laurens Liesenborghs

Laurens zit in zijn 3de bachelor. Hij is heel sociaal, een tikje chaotisch, maar intelligent én een goede student. Naast zijn studies is hij vooral bezig met politiek. Ook binnen de faculteitskring Medica is Laurens actief. Hij is heel geëngageerd. Of hij later dokter wil worden of in de politiek wil gaan, dat weet hij eigenlijk nog niet zo goed. Hij hoopt er dit jaar uit te geraken.

Bram Ngo

Bram zit in zijn 2de master. Hij loopt een heel jaar stage in verschillende ziekenhuizen in Vlaanderen. Het belooft dus een erg druk jaar te worden. Bram hoopt dat zijn sociale leven daar niet te veel onder zal lijden. Hij heeft immers twee keer per week voetbaltraining, hij is van plan om samen te gaan wonen met zijn vriendin én hij wil graag ook nog af en toe met zijn vrienden op stap gaan.

Nele Roggen

Nele zit in haar 4de master van de opleiding geneeskunde: het laatste jaar. Zij werkt als co-assistente op de afdeling gynaecologie. Nele doet haar job met heel veel passie en inzet. Gynaecologie is het enige wat ze wil doen. Ze hoopt dan ook vurig dat ze dit jaar aanvaard zal worden om aan de opleiding verloskunde te mogen beginnen. Er zijn heel wat kandidaten en slechts enkelen zullen aanvaard worden.

Sarah Sainte

Sarah zit in haar laatste jaar. Ze werkt als co-assistente heelkunde. Het is haar grote droom om chirurg te worden en daar gaat ze dan ook helemaal voor. Ze is heel gemotiveerd en werkt ongelofelijk hard om die droom te verwezenlijken. Hoewel de chirurgie toch vooral wordt beschouwd als een mannenwereld, wil zij bewijzen dat ook vrouwen er hun mannetje kunnen staan. Er zijn wel heel wat kandidaten om aan de opleiding chirurgie te beginnen en slechts een paar van hen zullen geselecteerd worden.

Wouter Van den Bogaert

Wouter zit in zijn 3de master geneeskunde. Hij zal een heel jaar stage moeten lopen in verschillende ziekenhuizen en op verschillende afdelingen. Wouter is de eeuwige optimist. Hij is heel gemotiveerd en gepassioneerd met zijn vak bezig. Ondanks de hoge werkdruk en de vele uren en wachtdiensten, geniet hij met volle teugen van zijn werk in het ziekenhuis. Hij wil dit jaar zoveel mogelijk bijleren.

Servaas Van Eeckhoudt

Servaas zit in zijn 3 de master. Hij koos voor geneeskunde omdat hij geïnteresseerd is in mens en wetenschap. Als hij zijn diploma van arts op zak heeft, is hij van plan om naar verre landen te reizen om er aan ontwikkelingshulp te gaan doen. Dit jaar zit hij in het stagejaar. Naast zijn stage in enkele Vlaamse ziekenhuizen, trekt hij met twee medestudentes naar Ecuador om daar drie maanden stage te lopen.

Tom Verbelen

Tom zit in zijn 1ste master geneeskunde. Als praeses van Medica gaat hij een heel druk jaar tegemoet. Naast cantussen en fuiven organiseren, zal hij nog de tijd moeten vinden om te studeren en stage te lopen. Tom moet dit jaar zijn huisartsenstage doen en hoopt dat het zal meevallen.

Aflevering 1 op 3 september 2008

Wouter zit in zijn zesde jaar geneeskunde en doet stage op de afdeling chirurgie. Hij moet assisteren bij een operatie waarbij een poortcatheter geplaatst wordt. En na een lange dag in het operatiekwartier moet hij nog een nachtshift op spoed doen waar hij te maken krijgt met een dronken patiënt. Veel tijd om te slapen is er niet…

Servaas zit eveneens in het zesde jaar geneeskunde en doet stage op de afdeling inwendige geneeskunde. Hij moet voor de eerste keer een infuus plaatsen bij een echte patiënt en dat is minder makkelijk dan het lijkt. Laurens zit in zijn derde jaar geneeskunde. Hij is naast zijn opleiding vooral bezig met politiek. Hij is lid van de progressieve jongerenbeweging COMAC en wil weten wat er leeft onder zijn medestudenten. Samen met enkele kameraden besluit hij een kleine enquête-actie te voeren in de aula's.

Hanne zit in het vierde jaar geneeskunde en krijgt dit jaar een aantal vaardigheden aangeleerd. Ze mag de techniek eerst op poppen oefenen, daarna vertrekt ze naar het operatiekwartier om het op echte patiënten toe te passen. Dat gaat gepaard met de nodige spanning. Tom zit in zijn vijfde jaar geneeskunde en is praeses van de faculteitskring Medica. Als praeses gaat hij een druk jaar tegemoet en zal hij allerlei activiteiten moeten organiseren. Op de eerste dag van het academiejaar nodigt hij alle studenten uit in Doc's bar voor een spetterend feest.

'Dokters Van Morgen' is er vanaf 3 september om 21.35 uur op Eén.

LEES OOK: De drie nieuwe Eén-docusoaps uit de doeken gedaan

DOSSIER: Het tv-najaar van 2008

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The White Lotus 2' (Streamz)

Wanneer Tanya een uitnodiging krijgt van de expat Quentin, brengt Portia de dag door met zijn verleidelijke neef. Na terugkeer van haar reis met Daphne wordt een opgeluchte Harper verrast door een bewijsstuk van Ethans avondje uit.

'The White Lotus ', om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 02:30
    Journaallus
    08:00
    radio2 op VRT 1
  • 23:35
    Nachtlus
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 05:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 05:30
    Geen uitzending
    06:10
    Kabouter Plop
  • 03:15
    Geen uitzending
    07:10
    Ik vertrek XL
  • 01:30
    Geen uitzending
    11:45
    Siren
  • 02:15
    Geen uitzending
    13:35
    Te bepalen
  • 05:45
    Baywatch
    02:10
    JAG
  • 00:10
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 05:00
    Geen uitzending
    08:30
    Nuances
  • 05:00
    Geen uitzending
    08:10
    Criminal Minds
  • 05:40
    Geen uitzending
    02:20
    Backroad Truckers
  • 05:00
    Geen uitzending
    07:40
    Love It or List It
  • 05:00
    Geen uitzending
    07:25
    Menendez: Blood Brothers
  • 00:35
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 05:46
    Mijn tuin
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 05:35
    Ottolenghi's Mediterranean Feast
  • 05:05
    MotoGP
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 05:35
    Friday Night Dinner
    02:35
    Vienna Blood
  • 02:13
    NOS Journaal
    02:02
    EenVandaag
  • 02:16
    Nieuwsuur
    08:00
    Vroege Vogels
  • 05:45
    Ziggy en de Zootram
    02:51
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal