VTMzomer sluit de deuren

zaterdag 23 september 2006

VTMzomer, de eerste digitale zender van de VMMa, sloot gisteren zijn deuren. Na drie maanden uitzenden nam VTMzomer afscheid van de kijker met een heuse 'Tien om te Zien' – dag.

E


ind mei verraste de Vlaamse Media Maatschappij vriend en vijand met de aankondiging van een nieuwe zender, VTMzomer. Abonnees van Belgacom TV zouden de hele zomer lang -van 21 juni tot 22 september- kunnen genieten van de nieuwe zender, die een mix bracht van herhalingen en exclusieve previews. Zo kregen de kijkers van VTMzomer series als Aspe, 24 en The Sopranos te zien nog voor ze op VTM of KANAALTWEE uitgezonden werden. Bovendien kregen ze ook elke dag een journaal om 21u.

Na drie maanden neemt VTMzomer nu afscheid van de kijker. Of er een vervolg komt, is nog niet duidelijk. VMMa gaf eerder aan dat ze van VTMzomer een wederkerend initiatief willen maken, eventueel aangevuld met een extra winterversie, maar officieel is dat nog niet. Of VTMzomer een succes was, is ook niet duidelijk, want van de zender werden geen kijkcijfers vrijgegeven.

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met één poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpinguïn, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers