VTMzomer sluit de deuren

zaterdag 23 september 2006

VTMzomer, de eerste digitale zender van de VMMa, sloot gisteren zijn deuren. Na drie maanden uitzenden nam VTMzomer afscheid van de kijker met een heuse 'Tien om te Zien' dag.

E


ind mei verraste de Vlaamse Media Maatschappij vriend en vijand met de aankondiging van een nieuwe zender, VTMzomer. Abonnees van Belgacom TV zouden de hele zomer lang -van 21 juni tot 22 september- kunnen genieten van de nieuwe zender, die een mix bracht van herhalingen en exclusieve previews. Zo kregen de kijkers van VTMzomer series als Aspe, 24 en The Sopranos te zien nog voor ze op VTM of KANAALTWEE uitgezonden werden. Bovendien kregen ze ook elke dag een journaal om 21u.

Na drie maanden neemt VTMzomer nu afscheid van de kijker. Of er een vervolg komt, is nog niet duidelijk. VMMa gaf eerder aan dat ze van VTMzomer een wederkerend initiatief willen maken, eventueel aangevuld met een extra winterversie, maar officieel is dat nog niet. Of VTMzomer een succes was, is ook niet duidelijk, want van de zender werden geen kijkcijfers vrijgegeven.

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers