VTM lanceert kinderzender

vrijdag 7 december 2007

VMMa, de Vlaamse Media Maatschappij wil een eigen kinderzender opstarten. Het mediabedrijf wil op die manier de concurrentie aangaan met het populaire commercil station Nickelodeon en de jongerenzender Ketnet van de VRT.

Na V

TM, KANAALTWEE en JIM wil de VMMa zijn pijlen dus richten op de jongste doelgroep. Hiervoor gaat de VMMa een overeenkomst sluiten met Jetix, de kinderzender van The Walt Disney Company.

In Nederland is Jetix al enkele jaren op de markt. Om de zender in de huiskamer te krijgen, zal de VMMa een kanaal delen met het economische Kanaal Z. De kinderzender wil met eigen gezicht, eigen programma's en een groot aanbod buitenlandse tekenfilms starten tegen pasen 2008.

Officieel is het bericht nog niet bevestigd. Het nieuws over de lancering dook vrijdagochtend op in de krant Het Laatste Nieuws. [grotewedstrijd]

Bron: De Standaard

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers