VTM en atv komen met 'Deadline 25/5'

maandag 22 april 2013

Op 25 mei 2014 is het zover: de 'moeder aller verkiezingen'. De verwachtingen van politici zijn hooggespannen, de gemoederen raken verhit, het aftellen naar de nationale en Vlaamse verkiezingen kan beginnen. Reden genoeg voor VTM, Gazet van Antwerpen en ATV om naar aanloop van deze 'moeder aller verkiezingen' 'Deadline 25/5' aan te kondigen.

Het unieke concept van deze eigentijdse fictiereeks blijft onaangeroerd: de kijker krijgt gedurende 8 weken een real-time-experience, aangezien 'Deadline 25/5' gelijkloopt met de echte verkiezingscampagne. De reeks wordt immers ook nu door VTM en ATV simultaan uitgezonden in aanloop naar de échte verkiezingen, met de grote ontknoping in de week van 25 mei 2014 (de dag van de verkiezingen).

Gudrun Burie, manager fictie van VTM, is bijzonder enthousiast over de nieuwe Deadline: 'Gezien de komende verkiezingen en het enorme succes van Deadline 14/10 met gemiddeld meer dan een miljoen kijkers, kon een tweede reeks voor VTM niet uitblijven. Het belooft opnieuw een spannende case te worden, vertolkt door een ijzersterke cast met een aantal bekende namen die terugkomen.'

Mieke Berendsen, directeur van Concentra, leeft van deadline naar deadline: 'Deadline 14/10 was een reeks naar ons hart waarin onze stad, de journalistiek en de verkiezingen centraal stonden. Een vervolg met dezelfde ingrediënten was voor Gazet van Antwerpen en ATV de logica zelve, al wordt het geen duplicaat maar een compleet nieuwe serie.'

'Deadline 25/5' vertelt het verhaal van Marianne Smidt, een jonge journaliste die gepassioneerd is door haar vak. Haar persoonlijke leven en haar zoon Seppe komen zeker op de eerste plaats, maar de inkt kruipt al snel waar hij niet gaan kan. Ze pikt de draad van haar job als journaliste bij Gazet van Antwerpen terug op, want ze gelooft principieel dat de waarheid moet verteld worden, altijd en overal...

Na anderhalf jaar onder het bewind van de nieuwe burgemeester gaat in ’t Stad alles zijn gangetje. De dingen waarover gezeurd werd voor de verkiezingen van 2012, zijn ook de dingen waarover men in 2014 zeurt. En ondertussen maken Antwerpen, Vlaanderen en België zich op voor de moeder aller verkiezingen, die de toekomst van het land zal bepalen, op 25 mei 2014.

Maken opnieuw deel uit van de cast: Charlotte Vandermeersch, Peter Van den Begin en Koen De Graeve. De regie van 'Deadline 25/5' is in handen van Maarten Moerkerke (o.a. Deadline 14/10, Spike, Zone Stad,…) en het scenario is geschreven door Ed Vanderweyden (Deadline 14/10, Code 37,…). De reeks wordt gerealiseerd door Menuet (o.a. Code 37 (De Film en de serie), Zuidflank, De Helaasheid der Dingen en The Broken Circle Breakdown), met de financiële steun en participatie van Gazet van Antwerpen, ATV en de Vlaamse Media Maatschappij.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Hostess Sydney moet tijdens een van haar vluchten zorgen voor de achtjarige Leah die alleen naar Chicago vliegt. Nadat Leah veilig is afgezet bij haar vader, Jonathan, vindt Sydney een pakketje dat het meisje achtergelaten heeft. Sydney bezorgt het cadeau terug aan Leah en wordt uitgenodigd mee te doen met enkele leuke kerstfestiviteiten van het gezin. Wanneer Sydney haar vlucht mist, zit ze een paar dagen vast. Leah en Jonathan nodigen haar uit om de vakantie met hen door te brengen.

'Christmas Connection', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers