VT4 verhuist alle belspelletjes naar late avond

dinsdag 13 mei 2008

VT4 breidt vanaf woensdag 14 mei het programmaschema uit met extra programma's overdag. VT4 brengt tijdens de voor- en namiddag geen belspelletjes meer en programmeert zowel 's ochtends als 's avonds een nieuwe mix.

VT4-zusterzender VIJFtv startte op 1 januari 's namiddags succesvol programma's als Dr Phil, Oprah en The Flying Doctors. Voortaan worden ook op VIJFtv 's ochtends geen belspelletjes meer uitgezonden, maar wel heruitzendingen van het spelprogramma Te Nemen of Te Laten en magazines als Rotverwende Dochters en Als een krot in Spanje.

Vanaf woensdag 14 mei voegt VT4 aan de ochtendprogrammering animatieseries toe als Maisy, Fievel en Backyardigans. Ook de Amerikaanse komische serie Hanging' Mr. Cooper is voortaan elke dag op VT4 te zien. 's Namiddags brengt VT4 McGyver terug op het scherm. Enkel na de zendersluiting 's nachts zullen op VT4 en VIJFtv nog belspelletjes uitgezonden worden.

"Zowel de kijkers als de adverteerders reageerden bijzonder positief op de VIJFtv-dagprogramma's", licht gedelegeerd bestuurder Ricus Jansegers van SBS Belgium (VT4 en VIJFtv) toe. "Het VIJFtv-succes heeft ons genspireerd om ook op VT4 enkel 's nachts nog belspelletjes uit te zenden. Ter vergelijking: de eerste vier maanden van 2007 haalden de VIJFtv-namiddagprogramma's een gemiddeld marktaandeel van 4,7 procent op de VIJFtv-doelgroep, vrouwen tussen 20 en 49. Tot mei van dit jaar verdubbelde dit tot een gemiddelde van 9,7 procent."

'Mijn Restaurant': wie speelt samen met Leuven de grote finale? Antwerpen of Hasselt?
Stem NU
in de TV-Visie Poll

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Yasmine in 'Zo is er maar Eén' (foto: © Eén/VRT)

Yasmine, geboren als Hilde Rens, was zangeres, tv- en radiopresentatrice, holebi-icoon, echtgenote en mama. Maar wie was ze echt? En wat heeft ertoe geleid dat ze op haar 37e uit het leven stapte? Haar mama Anita Claes, haar beste vrienden en collega's schetsen haar zoals ze echt was: perfectionistisch maar ook lui, luidruchtig maar ook onzeker, vrolijk maar ook heel donker, genereus maar ook veeleisend, graag oud geworden maar helaas veel te jong gestorven.

'Dit Was Yasmine', om 20.40 uur op En.

Dossiers