VT4 verhuist alle belspelletjes naar late avond

dinsdag 13 mei 2008

VT4 breidt vanaf woensdag 14 mei het programmaschema uit met extra programma's overdag. VT4 brengt tijdens de voor- en namiddag geen belspelletjes meer en programmeert zowel 's ochtends als 's avonds een nieuwe mix.

VT4-zusterzender VIJFtv startte op 1 januari 's namiddags succesvol programma's als Dr Phil, Oprah en The Flying Doctors. Voortaan worden ook op VIJFtv 's ochtends geen belspelletjes meer uitgezonden, maar wel heruitzendingen van het spelprogramma Te Nemen of Te Laten en magazines als Rotverwende Dochters en Als een krot in Spanje.

Vanaf woensdag 14 mei voegt VT4 aan de ochtendprogrammering animatieseries toe als Maisy, Fievel en Backyardigans. Ook de Amerikaanse komische serie Hanging' Mr. Cooper is voortaan elke dag op VT4 te zien. 's Namiddags brengt VT4 McGyver terug op het scherm. Enkel na de zendersluiting 's nachts zullen op VT4 en VIJFtv nog belspelletjes uitgezonden worden.

"Zowel de kijkers als de adverteerders reageerden bijzonder positief op de VIJFtv-dagprogramma's", licht gedelegeerd bestuurder Ricus Jansegers van SBS Belgium (VT4 en VIJFtv) toe. "Het VIJFtv-succes heeft ons geÔnspireerd om ook op VT4 enkel 's nachts nog belspelletjes uit te zenden. Ter vergelijking: de eerste vier maanden van 2007 haalden de VIJFtv-namiddagprogramma's een gemiddeld marktaandeel van 4,7 procent op de VIJFtv-doelgroep, vrouwen tussen 20 en 49. Tot mei van dit jaar verdubbelde dit tot een gemiddelde van 9,7 procent."

'Mijn Restaurant': wie speelt samen met Leuven de grote finale? Antwerpen of Hasselt?
Stem NU
in de TV-Visie Poll

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Eviva Espa√Īa - Annemie Struyf

In Carboneras maakt Sabah een afspraak om haar droomhuis voor de tweede keer te bezoeken. In AsturiŽ leven Raf en Birgit voorlopig in hun camper, naast een loods waar ze hun spullen stockeren. In de buurt van Lťon ontmoet Annemie de West-Vlaamse Christine die een herberg uitbaat op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Buurman Gumercindo is haar enige vriend in dit dorp vol ruzies en conflicten.

'Eviva Espana', om 20.35 uur op Eťn.

Dossiers