VT4 onder vuur na slachten van een kip

maandag 5 november 2007

Het populaire VT4-programma 'De Jeugd van Tegenwoordig' ligt onder vuur. Dierenrechtenorganisatie Bite Back kan niet lachen met de aflevering van vorige week waarin de jongeren een kip moesten slachten. Bite Back dient een klacht in en start een schrijfactie tegen VT4.

'


Het gesol met varkens en kippen in het programma 'De Jeugd van Tegenwoordig: de Boerenstiel' is totaal onacceptabel. Om kijkcijfers te scoren, en om de sensatie wat op te voeren, mag je dieren als gevoelloze dingen gebruiken en mag je er wat mee experimenteren, zo blijkt uit de beelden van het programma 'De Jeugd van Tegenwoordig',  aldus Bite Back.

De dierenrechtenorganisatie blijft niet bij de pakken zitten en heeft een klacht overgemaakt aan de FOD Volksgezondheid. Volgens Bite Back beloofde deze de zaak verder te onderzoeken en waren ze het er alvast mee eens dat bepaalde fragmenten in overtreding zijn met de wet op het dierenwelzijn.

Bij VT4 wijst men alle beschuldigingen van de hand. Volgens de zender gebeurde er niets onwettelijks en werd onnodig dierenleed vermeden. De woordvoerder van de zender, Kristof Demasure, bekent wel dat er tientallen reacties van kijkers zijn gekomen. 'Wij hebben duidelijk een gevoelige snaar geraakt, maar de slachting gebeurde onder het wakend oog van professionele begeleiders, die ook nu nog les geven'.

Ondanks het feit dat de zender verklaart dat het slachten gebeurde volgens een traditionele wijze zoals het vandaag de dag nog op vele plaatsen gebeurt in Vlaanderen, wil Bite Back zijn actie verderzetten.

De organisatie startte via zijn website ook met een schrijfactie tegen VT4. Alle dierenvrienden worden opgeroepen om een e-mail te sturen naar de zender.

Veel gedoe om niets of een terechte klacht van Bite Back? Reageer in het TV-Visie Forum!

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers