VT4 en VIJFtv opnieuw bij Belgacom TV

vrijdag 26 mei 2006

De commercile zenders VT4 en VIJFtv zijn sinds gisteren terug opgenomen in het digitale pakket van Belgacom TV. Bijna zes maanden moesten de abonnees het zonder de SBS-zenders stellen. Na lang onderhandelen zijn beide partijen eindelijk tot een compromis gekomen.

D


e hele kwestie draaide vooral rond geld. Belgacom en SBS bereikten geen akkoord over de vergoeding die Belgacom moest betalen om VT4 en VIJFtv op te nemen in zijn digitaal platform.

Met deze twee zenders kan Belgacom TV nu alle belangrijke Vlaamse zenders aanbieden en zo beter opboksen tegen concurrent Telenet. En dat was ook dringend nodig. Belgacom TV telde eind april amper 50.000 abonnees.

Bron: De Standaard

Een overzicht met al het televisienieuws in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier
 ! Een aanrader!

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

'American Pie' van Don McLean was zonder twijfel een van de meest kenmerkende singer-songwriter-lp's van 1971. De plaat, met als absolute hoogtepunten het titelnummer en 'Vincent', McLeans ontroerend huldebetoon aan Vincent Van Gogh, is een klassieker in het folkrockgenre. Don McLean zelf vertelt over de impact die het album destijds had op de babyboomgeneratie, maar ook over de relevantie ervan, tot op de dag van vandaag. Ook producer Ed Freeman en muzikant Jake Bugg komen aan het woord en we krijgen unieke beelden te zien van George Michael die het nummer 'The Grave' brengt.

'Classic Albums', om 22.45 uur op Canvas.

Dossiers