VRT weigert 'Blokken'-trailers (filmpje!)

donderdag 14 juni 2007

Productiehuis deMensen, het productiehuis achter 'Blokken', 'Zomer 2007' en 'De Tabel Van Mendelejev', maakte een aantal nieuwe trailers voor 'Blokken'. De VRT weigerde ze echter uit te zenden. De trailers circuleren echter wel op het web.

D


e filmpjes beginnen met een kindje dat leuk aan het spelen is met blokken. Plots neemt een volwassene echter deze blokken weg en begint het kind behoorlijk te wenen. Daarna verschijnt er droogweg op het scherm: 'Het is geen leven zonder blokken'.

De filmpjes doen dan ook denken aan de controversile fototentoonstelling met huilende kinderen van fotografe Jill Greenberg. De fotografe trok foto's, net nadat het de kinderen hun lollie had afgenomen. De tentoonstelling deed veel stof opwaaien.

Is het verbod terecht of niet? Zijn de filmpjes een brug te ver?
Reageer NU!

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: De Standaard

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers