VRT-journaliste bedreigd door SP.a-kopstuk

zondag 18 november 2007

Oudgediende van oppositiepartij SP.a en tevens burgemeester van Sint-Niklaas, Freddy Willockx, belde onlangs VRT-journaliste Linda De Win op en veegde haar de mantel uit om wat hij noemde haar 'antisocialistische' gedrag.

L


inda De Win is al enkele jaren het vaste gezicht van het parlementaire En-programma 'Villa Politica'. Ze was ook ter plekke toen in de Commissie Binnenlandse Zaken de Vlamingen hun stem uitbrachten voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. Na afloop interviewde ze SP.a lid Hans Bonte. Freddy Willockx vond de vragenstelling van De Win t kritisch en 'antisocialistisch'.

De Win kreeg een telefoontje van de Sint-Niklase burgervader waarin hij haar de huid vol schold en haar interview bekritizeerde. Willockx dreigde er zelfs mee om hierover te praten met Guy Peeters, zijn partijgenoot n voorzitter van de raad van bestuur van de VRT.

Linda De Win bevestigde het verhaal aan De Standaard. De journaliste zit erg verveeld met de historie, maar is vooral geschrokken van het dreigement van Willockx om Guy Peeters erbij te betrekken.

Bron: De Standaard

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers