VRT blijft gaan voor cultuurkanaal

dinsdag 21 november 2006

De raad van bestuur van de VRT besprak eerder deze week de krachtlijnen van een digitaal cultuurkanaal. Concreet is nog niets beslist, maar het betekent alleszins dat de openbare omroep de eerder gemaakte plannen wil doorvoeren.

W


alter Couvreur, de baas van Klara en cordinator van het crossmediale cultuurproject van de VRT, is belast met de uitwerking van het digitale kanaal. Hij beseft dat de opdracht moeilijk is, maar is erg gemotiveerd om een mooi concept uit te werken. Volgens Couvreur wordt er momenteel enkel nog over de concrete invulling van het digitale kanaal gesproken. Het hele project bevindt zich nog in ontwikkeling, maar iedereen is vast besloten dat de digtale cultuurzender van de VRT er echt komt. Tegen 1 december moet het volledige project uitgewerkt zijn.

Ook bij CultuurNet Vlaanderen is men erg enthousiast over de plannen van het digitale net, maar toch waarschuwt directeur Berckmoes voor de hoge verwachtingen die zijn gecreerd. Hij zegt te betwijfelen of deze wel ingelost kunnen worden.

Bron: hbvl.be

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

Heb jij onze nieuwste toepassingen al ontdekt? Zin in een screensaver of de handige TV-Visie Toolbar? Of wil je weten hoe je naar TV-Visie WAPt? Bekijk dan deze pagina !

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers