VMMa kijkt najaar vol vertrouwen tegemoet

maandag 25 augustus 2008

Vanavond hielden de programmadirecteurs van de Vlaamse Media Maatschappij een persbijeenkomst over de najaarsprogrammering. Ze deden er bondig de plannen voor de herfst (en een beetje) de winter uit de doeken. Jan Segers en Laurens Verbeke legden de nadruk op vtm en 2BE, maar ze stonden toch ook even stil bij JIM.

Met

JIM gaat het goed. De zender is de grootste jongerenzender in zijn genre en laat TMF en MTV achter zich. Er staan deze herfst enkele leuke programma's op tafel. Zo is er paradepaardje 'JIM Kot Deluxe' en een nieuwe reeks van de docusoap rond Regi Penxten, 'Regi's World'. Ook blijft JIM enkele popualire series zoals 'Buffy The Vampire Slayer' en 'The O.C.' uitzenden.

Conclusie is dat JIM meer dan ooit een labo én kweekvijver voor talent moet zijn én blijven. Ook is het de bedoeling om JIM verder complementair te maken aan vtm en 2BE. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld An Lemmens, die zowel op 2BE, vtm én JIM te zien is.

2BE: volle kracht vooruit
Op 29 februari 2008 werd KANAALTWEE omgedoopt tot 2BE. De vernieuwingsoperatie was niet vanaf dag 1 een succes. Maar de zomer is tot nu toe wel erg goed geweest en dat geeft de programmadirectie alle vertrouwen voor de toekomst.

2BE wordt dit najaar verder uitgebouwd met een tweede reeks van 'Topmodel', de achtste reeks van 'Expeditie Robinson' en 'De Andy Show'. Vooral van dit programma, van en met Adriaan Van den Hoof, wordt veel verwacht. Over de inhoud en opzet wilden de programmadirecteurs nog niet veel kwijt. officieel luidt het dat Van den Hoof volop tijd en ruimte krijgt om zijn weg te zoeken. De website van 'De Andy Show' is sinds maandag wél al online. Neem dus snel een kijkje op http://www.deandyshow.be/.

Nog nieuw dit najaar is 'M!LF' ofte 'Man Liberation Front' met ondermeer Jan van Looveren en Philippe Geubels.

Deze herfst programmeert 2BE enkele nieuwe buitenlandse series zoals 'Dirt', maar ook het pikante 'Californication' waarvan veel wordt verwacht, krijgt een plaatsje in het schema. 'Prison Break' komt terug met de vierde serie vanaf oktober en ook 'House MD' en 'Bones' blijven in de programmering.

Verder trekt 2BE nog steeds uitgebreid de kaart van film. Er staan een aantal grote tv-premières en blockbusters klaar, maar daarover uiteraard later meer.

vtm: vol vertrouwen de herfst in
Laat het duidelijk wezen: vtm heeft geen al te beste zomer achter de rug. Geen enkel programma en geen enkele uitzenddag sprong er écht uit. Natuurlijk is dat deels te wijten aan het sportgeweld, maar toch hopen ze in Vilvoorde op een véél beter najaar. Het menu dat op dit moment klaarligt, is alvast veelbelovend.

'X Factor' is terug mét Hadise als presentatrice en onder anderen Kris Wauters in de jury. Walter Grootaers mag eindelijk uitpakken met 'Singing Bee' en ook 'Boer zkt Vrouw' en 'Celebrity Shock' staan weer in de startblokken. Verder komen er nog nieuwe reeksen van 'Zone Stad' (mét Lien van de Kelder), 'De Nieuwe Mama', 'De Paffs' en later weer 'De Planckaerts'. Later op het jaar plant vtm de fictiereeks 'Matroesjka's 2', is er het feelgood-programma 'Hart voor Mekaar' en de nieuwe docureeks 'De Italiaanse Droom'.

Vrijdagavond is vanaf september filmavond op vtm. Het aanbod aan films moet kwalitatief en familiaal zijn. Het is de bedoeling om veel publieksfilms uit te zenden voor het hele gezin.

En last but not least is er dit najaar de nieuwe telenovelle 'LouisLouise'. De vtm-programmadirectie legt er de nadruk op dat het niet wil dat de reeks wordt gezien als 'de opvolger' van het megasucces 'Sara', maar dat het gaat om een nieuwe telenovelle die zichzelf zal moeten bewijzen. Maar het vertrouwen in de reeks is alvast groot. Later ongetwijfeld meer...

De komende dagen en weken krijg je bij TV-Visie nog uitgebreid de kans om kennis te maken met alle nieuwigheden van vtm, 2BE en JIM. Hou deze site dus zeker in de gaten!

DOSSIER: Het tv-najaar van 2008

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 14:20
    Villa Politica
    00:55
    VRT NWS laat
  • 13:30
    Ketnet Junior
    23:50
    Nachtlus
  • 14:20
    Prinsessia
    21:00
    Geen uitzending
  • 14:05
    Wittekerke
    01:10
    Geen uitzending
  • 14:25
    Blind getrouwd: Australië
    01:30
    Geen uitzending
  • 12:30
    Geen uitzending
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 14:10
    Police Interceptors
    01:15
    Stargate SG-1
  • 14:00
    All Saints
    00:50
    Offspring
  • 10:00
    Joe
    00:55
    Geen uitzending
  • 14:10
    Friends
    00:25
    De Tafel van Gert
  • 14:20
    ER
    01:00
    Friends
  • 14:20
    Undercover Boss
    00:20
    Hawaii Five-0
  • 14:15
    De Eregast
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 14:25
    Snapped
    00:40
    Castle
  • 13:00
    Z-Extra
    21:30
    Herhalingslus
  • 14:16
    Tooldokter
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 14:05
    Het Weekmenu
    00:55
    Ware Delicatessen
  • 13:15
    Formule 1
    22:00
    Wordt aangekondigd
  • 13:55
    The Chelsea Detective
    00:20
    Silent Witness
  • 14:17
    NOS Journaal
    00:23
    De Avondshow met Arjen Lubach
  • 13:25
    Geef om je hersenen
    00:17
    Nieuwsuur
  • 14:21
    Buurman en Buurman
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach