VlaamsparlementTV verandert van zendernummer bij Proximus

maandag 3 juni 2019

Vlaamsparlement TV verhuist van kanaal 279 naar 175. Al het nieuws vanuit het Vlaams Parlement komt dus nog dichter bij jou. Vanaf 4 juni en dit voor alle kijkers van Proximus TV.

Voor Telenet en Orange-kijkers verandert er niets.


Waarom deze nieuwe zendernummering?
Doorheen de jaren kwamen er een pak zenders bij, terwijl andere uit het aanbod van Proximus TV verdwenen. Aan sommige themablokken kon de laatste tijd zelfs geen extra zender meer worden toegevoegd. Bovendien stonden de Nederlandstalige en Franstalige zenders door elkaar. Hetzelfde was het geval voor de SD (Standaard Definitie)- en HD (Hoge Definitie)-kanalen.

Het resultaat: een lijst die niet meer logisch in elkaar zat. Daarom heeft Proximus beslist om de zendernummers te wijzigen volgens onderstaande logica:

Om te beginnen staan de hd-zenders helemaal vooraan én bij elkaar. Vanaf kanaal 401 vind je deze ook in standaard-kwaliteit terug (indien deze versie voor de zender in kwestie bestaat).
De zenders worden nu bovendien per taal gebundeld. Zo krijg je in Vlaanderen eerst alle Nederlandstalige zenders in hd. Vanaf nummer 251 vind je dan de belangrijkste Franstalige hd-zenders terug. In Brussel is dit andersom.

Alle zenders staan ook netjes bij elkaar qua thema. Vanaf nummer 30 vind je bijvoorbeeld de kinderzenders terug, vanaf nummer 50 de entertainmentzenders, vanaf nummer 100 de sportzenders en vanaf nummer 140 de muziekzenders.

Vanaf wanneer kan ik vlaamsparlement.tv bekijken op kanaal 175?
De wijziging van de zendernummer gebeurt gefaseerd, op basis van de regio waar je woont.

4 juni: Oost- en West-Vlaanderen
12 juni: Brussel, deel van Vlaams- en Waals-Brabant (zone 02)
18 juni: Wallonië (behalve zone 02)
25 juni: Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant (behalve zone 02)

Lijst van de nieuwe zendernummers
Wil je weten hoe de nieuwe zendernummering er vanaf juni uitziet? Bekijk hier de complete zenderlijst voor Vlaanderen of Brussel.

Wat met jouw persoonlijke nummering?
Heb je de nummers van een of meerdere kanalen in het verleden aangepast? Om technische redenen zullen ook deze automatisch worden vervangen door de nieuwe zenderindeling. Na de verandering naar deze nieuwe zenderindeling, kun je deze heel makkelijk terug aanpassen naar jouw persoonlijke smaak.

Persbericht VlaamsparlementTV
http://www.vlaamsparlement.tv

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

De patiënt van Addison en Pete komt in een driehoeksverhouding terecht met haar zus en schoonbroer. Ondertussen proberen Cooper en Sam een gezin ervan te overtuigen dat de gezondheid van hun zoon belangrijker is dan zijn succesvolle sportcarrière.

'Private Practice', om 23.45 uur op VTM.

Dossiers