Vlaamse Televisie Academie en Telenet partners

donderdag 13 december 2007

De Vlaamse Televisie Academie en Telenet kondigen aan dat zij een structureel partnerschap aangaan. Mike Verdrengh, Voorzitter van de Vlaamse Televisie Academie vzw, en Jo Van Gorp, Executive Vice President Residential Marketing bij Telenet, tekenden een overeenkomst waarbij in de eerste plaats de 'Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren' ondersteund wordt.

H


et partnership voorziet ook de mogelijkheid om op termijn bijkomende initiatieven te ontwikkelen binnen het Vlaamse televisielandschap.

De 'Vlaamse Televisie Sterren' zijn de nieuwe televisie awards, de oscars voor de beste Vlaamse televisieprogramma's en het beste Vlaamse televisie talent. Jaarlijks zal een groot televisiefeest georganiseerd worden waar de beste en meest populaire programma's en televisiepersoonlijkheden in de bloemetjes zullen gezet worden. Naast de academie die o.a. prijzen uitreikt als de 'Rijzende Ster' en een 'life time achievement award', zal ook televisiekijkend Vlaanderen zijn stem kunnen uitbrengen voor de populairste televisiepersoonlijkheid en het populairste televisieprogramma.

De eerste editie van de 'Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren' vindt plaats op zaterdag 29 maart 2008 in de Grenslandhallen in Hasselt. De uitreikingsceremonie zal uitgezonden worden op zondagavond 30 maart 2008 op En om 19.50 uur.

'Het is een voorrecht om met Telenet als betrouwbare partner de doelstellingen van de Vlaamse Televisie Academie te kunnen realiseren. Het is geruststellend en motiverend om met zo'n sterke bondgenoot verder te kunnen bouwen aan de toekomst van televisie in het snel veranderende medialandschap in Vlaanderen', zegt Mike Verdrengh, Voorzitter van de Vlaamse Televisie Academie.

'Telenet juicht het initiatief van de Vlaamse Televisie Academie toe om het creatieve talent in het Vlaamse televisielandschap te bekronen. Telenet heeft een lange traditie in het steunen van lokaal talent, we doen dit o.a. door het ondersteunen van de Vlaamse film. Deze steun breiden wij nu uit naar de wereld van de televisie dankzij de "Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren', zegt Jo Van Gorp, Executive Vice President Residential Marketing bij Telenet.

Naast Telenet zal ook de Nationale Loterij als structureel partner de Vlaamse Televisie Academie ondersteunen.

Over de Vlaams Televisie Academie
De nacht van de Vlaamse Televisie Sterren is een initiatief van de Vlaamse Televisie Academie, vzw. De Stichtende leden zijn: Paula Semer, Goedele Liekens, Ben Crabb, Paul Jambers, Marc Uytterhoeven, Erik Van Looy, Jan Van Rompaey, Guido Depraetere, Mike Verdrengh (Voorzitter) en Chris Cockmartin (Afg. Bestuurder).

De 'Vlaamse Televisie Academie' is een onafhankelijke organisatie die innovatief en creatief talent samenbrengt en stimuleert in het Vlaamse media landschap. Iedereen die professioneel actief is in televisie, kan lid worden van de Vlaamse Televisie Academie, van presentator tot cameraman, van producer tot kleedster.

Persbericht Vlaamse Televisie Academie
http://www.vlaamsetelevisieacademie.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie -  Timmy Vanheel 2018)

De Kampioenen reizen naar Frankrijk voor een vriendenmatch tegen Saint-Tin-Tin, op uitnodiging van Albert Tartuffe, een vriend van voorzitter Balthasar Boma. Maar wat een fijne vakantie moest worden, loopt helemaal anders af dan de Kampioenen gedacht hadden...

'Kampioen Zijn Blijft Plezant', om 20.40 uur op En.

Dossiers