TV Vlaanderen pakt uit met 'SterrenTV Clip Festival'

dinsdag 14 oktober 2008

De Vlaamse muziekindustrie krijgt er een nieuw podium bij om het grote publiek te bereiken. De Nederlandse muziekzender TV Oranje gaat immers van start met 'SterrenTV Clip Festival', een nieuw programma speciaal gericht op Vlaanderen. Deze muzikale ontmoeting tussen Noord en Zuid wordt drie maal per week uitgezonden op TV Oranje, dat in Belgi enkel maar via TV Vlaanderen kan worden ontvangen.

M


uziek van eigen bodem leeft in Vlaanderen: sterren als Laura Lynn of Wim Soutaer zijn immens populair. Toch komen hun liedjes maar nauwelijks aan bod op radio en tv. Gelukkig voor de Vlaamse artiesten n hun fans, komt daar echter verandering in.

Met het nieuwe programma 'SterrenTV Clip Festival' is de Nederlandse muziekzender TV Oranje namelijk in de bres gesprongen om de Vlaamse muziekindustrie een duw in de rug te geven. Dit nieuwe, op Vlaanderen gerichte programma wordt opgenomen in de studio's van het in Nederland zo geliefde 'Holland Clip Festival'. De presentatie is in goede handen bij Filip D'haeze, bekend van de Vlaamse hitsensatie En Zo en ook actief als presentator op vtm en 2BE.

Het concept achter het 'SterrenTV Clip Festival' is de combinatie van korte optredens door afwisselend Vlaamse en Nederlandse artiesten. Voor talent van eigen bodem is dit een gedroomde formule om een groot publiek te bereiken. Later kan SterrenTV dan mogelijk uitgroeien tot een volwaardige zender een eigen Vlaamse versie van TV Oranje maar dat is voorlopig nog toekomstmuziek.

Het 'SterrenTV Clip Festival' ontvangen
TV Oranje kan in Belgi enkel maar worden ontvangen via TV Vlaanderen en kent ook in ons land al een grote fanbasis. Het 'SterrenTV Clip Festival' wordt hier sinds deze week op uitgezonden, met elke zondag een nieuwe aflevering om 14.00 uur en herhalingen op woensdagnamiddag om 16.00 uur en vrijdagavond om 21.00 uur.

Persbericht TV Vlaanderen
http://www.tvoranje.nl

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers