TV-Vlaanderen doet het bijzonder goed

maandag 10 september 2007

Gisteren kon je bij TV-Visie al kort lezen dat TV-Vlaanderen, de jonge provider voor digitale televisie via de satelliet, perfect op koers blijft. Deze maand werd namelijk de kaap van de 50.000 abonnees overschreden, en dat na nauwelijks vijftien maanden bezig te zijn.

I


n die korte periode heeft TV-Vlaanderen met tal van innovaties een stevige positie weten in te nemen op de markt voor digitale televisie. Het streefcijfer van 100.000 abonnees op drie jaar tijd lijkt haalbaar te blijven, zeker met wat er bij TV-Vlaanderen nog in de pijplijn zit. Zo zal TV-Vlaanderen onder andere haar abonnees betrekken bij het samenstellen van een nieuw Themapakket.

TV-Vlaanderen vaart op koers
Op 6 juni 2006 werden voor het eerst alle grote Vlaamse openbare en commerciële omroepen op de satelliet verzameld op het platform van TV-Vlaanderen. Na een succesvolle start volgde de verdere uitbreiding van de diensten van de aanbieder. Verder werd een voordelige abonnementsformule voor meerdere televisietoestellen ontwikkeld, en werd er naast het goedkope Basispakket ook nog een tweede pakket, het Pluspakket gelanceerd. Op het vlak van hardware en installatie biedt TV-Vlaanderen nog steeds als enige provider in België haar abonnees volledige vrijheid.

'Niemand dacht dat het mogelijk was,' zegt Kurt Pauwels, Algemeen Directeur van 'TV-Vlaanderen', over de snelle groei van het bedrijf. 'Starten met digitale televisie via de satelliet in een regio die nagenoeg volledig bekabeld is, was een heuse uitdaging.' Maar een markt voor satelliettelevisie was er wel degelijk, want ondertussen vonden reeds meer dan 50.000 Vlamingen hun weg naar deze nieuwe manier van televisie kijken.

Abonnees bepalen samenstelling Themapakket mee
De lancering van het Pluspakket vormde de belangrijkste ontwikkeling die TV-Vlaanderen sinds de start heeft doorgemaakt. 'Door voor een kleine meerprijs een groot aantal extra interessante zenders aan te bieden, laten wij onze abonnees de keuze zelf te bepalen hoe duur het abonnement wordt,' aldus Pauwels. 'Het Basispakket biedt immers al een volwaardig zenderaanbod, dat men dankzij het Pluspakket verder kan uitbreiden.' Met dit extra pakket kijken dus steeds meer Vlamingen digitaal via de satelliet.

Voor het najaar van 2007 plant TV-Vlaanderen bovendien nog een extra Themapakket. Dit pakket zal worden uitgezonden via ASTRA 3, een nieuwe satelliet vol onontgonnen zendruimte. En met welke zenders die ruimte wordt opgevuld, daar mogen alle abonnees zélf over mee beslissen. 'De klant komt bij TV-Vlaanderen altijd op de eerste plaats,' verduidelijkt Pauwels dit bericht. 'Dit willen we duidelijk maken door hem zelf inspraak te geven in de samenstelling van het nieuwe pakket dat in het najaar zal worden gelanceerd.' Abonnees kunnen via de website  mee bepalen welke zenders er een plek verdienen op de ASTRA 3 satelliet.

Beeldkwaliteit in High Definition met het HD-pakket
Op technologisch vlak zal de komst van HDTV binnenkort een feit zijn. Uitzendingen in 'High Definition' bevatten tot vijf keer meer detail dan de DVD-kwaliteit die momenteel de norm is voor digitale televisie, en zijn bovendien ook kleurrijker en contrastvoller. Ook TV-Vlaanderen is mee op de HD-trein gesprongen en zal een interessant pakket met HD-zenders aanbieden van zodra alle actoren hiervoor klaar zijn.

Het sterke najaar van TV-Vlaanderen
'Met de lancering van het Themapakket en het HD-pakket houdt het bovendien niet op,' vertelt Kurt Pauwels nog over het najaar. 'De lijst van gecertificeerde ontvangers zal nog verder aangroeien naarmate we nieuwe hardware blijven testen, en verder zullen nog tal van sterke acties volgen voor zowel nieuwe als bestaande abonnees. Aangemoedigd door de eerdere resultaten blijven we dus geloven dat ons streefcijfer van 100.000 abonnees op 3 jaar tijd nog steeds zeer realistisch is.'

Persbericht TV-Vlaanderen
http://www.tv-vlaanderen.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Liefde voor Muziek' - Stan Van Samang (VTM)

Johannes Genard, de energieke frontman van School is Cool, is aan de beurt. Zijn vorige deelname in 2016 was voor hem een grote rollercoaster en ook dit jaar wordt hij op muzikaal vlak weer verwend. K3, Tourist LeMC en Jasper Steverlinck krijgen Johannes muisstil terwijl Clouseau het over een funky boeg gooit. En dan moet de performance van Stan Van Samang nog komen.

'Liefde voor Muziek', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 17:00
    Witse
    06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  • 16:00
    Radio 1: De wereld vandaag
    07:30
    Ketnet Junior
  • 17:45
    Oggy en de kakkerlakken: De volgende generatie
    05:00
    Geen uitzending
  • 17:45
    Echte Verhalen: De Buurtpolitie
    05:30
    Geen uitzending
  • 17:35
    MasterChef Australië
    02:50
    Geen uitzending
  • 17:50
    How I Met Your Mother
    09:05
    Geen uitzending
  • 17:45
    Ultimate Police Interceptors
    09:25
    Geen uitzending
  • 17:30
    The X-Files
    16:20
    Married ... With Children
  • 17:30
    The Golden Girls
    06:00
    Joe
  • 17:50
    Bompa Bockie
    02:00
    Geen uitzending
  • 17:00
    Castle
    02:15
    Neighbours: A New Chapter
  • 17:50
    Pawn Stars: Best Of
    02:35
    Heavy Rescue: 401
  • 17:25
    Dr. Phil
    05:00
    Geen uitzending
  • 17:35
    Ex-Wife Killer
    05:00
    Geen uitzending
  • 14:00
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 17:31
    Tooldokter
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 17:30
    De Garde van Gert
    02:00
    Peppe's Toscane
  • 16:40
    MIDMID
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 17:00
    Midsomer Murders
    02:35
    Grantchester
  • 17:10
    Tijd voor Max
    02:20
    NOS Journaal
  • 17:10
    Downton Abbey
    02:12
    Nieuwsuur
  • 17:47
    Flexe meiden
    02:08
    Sophie & Jeroen