TV-Visie interview: Helena uit X Factor (3)

zondag 23 oktober 2005

Ook voor de Antwerpse Helena werd de derde uitzending van X Factor ntje om nooit meer te vergeten. Met haar intimistische versie van het Norah Jones-nummer "Don't know why" bewijst ze steeds meer en meer dat ze over een gouden stem. We hadden na de uitzending een babbel met haar over haar avontuur.


lign=left>. We hebben vandaag de geboorte van een artieste meegemaakt.
Ik vond de commentaar van Jean echt wel leuk. Vorige week was zijn opmerking ook al iets in deze trend. Maar ik heb hetzelfde gevoel als hij. Ik heb in mijn leven al zo vaak op de achtergrond gezongen, dat ik het verleerd heb om op de voorgrond te staan.

. Je hebt de voorbije twee weken duidelijk je muzikale ei gelegd.
Dat is ook wel zo. Heel veel mensen horen me echt graag in dat zachtere genre zingen. Zet mij met een pianist eender waar en ik amuseer mij rot. Vandaag was het de opdracht om mensen te ontroeren. En ik ben zelf tevreden over mijn prestatie. Maar je weet natuurlijk nooit hoe het thuis is overgekomen.

. Is dit de muziek uit het muzikale hart van Helena?
Dat is de muziek, die ik het liefste hoor en zing. Persoonlijk denk ik dat intimistische muziek met een beetje ballen echt mijn ding is.

. Je bent al voor de tweede keer op rij gered van de herkansingen.
Het kan verkeren. Maar nu weet ik ook niet hoeveel stemmen ik heb gekregen. Het kan perfect mogelijk zijn dat ik twintig stemmen meer had dan de herkansers. Elke week is het een nieuwe week, waarbij de tellers op nul staan.


. Er staat jou opnieuw een mentaal rustige week te wachten.
Ik denk het niet. Vorige week hoopte ik erop, maar uiteindelijk was het toch ook een vrij zware week. Heel X Factor is enorm confronterend voor een twijfelaar zoals ik. Ik leer mezelf door deze wedstrijd ook beter kennen. Mijn belangrijkste taak is om terug als artieste op de voorgrond te leren staan. En dat is echt niet zo evident!


DOSSIER: X Factor

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bake Off Vlaanderen' - finale (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

In de spannende finale strijden de bakkers nog n laatste keer en wordt de winnaar beloond met de iconische 'Bake Off'-trofee.

'Bake Off Vlaanderen', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers