TV-Visie interview : Alexander (X Factor)

vrijdag 7 oktober 2005

Zondagavond is er al de 2de liveshow van de VTM-talentenjacht X Factor. Een tijdje geleden had onze reporter Bart een babbeltje met X Factor-kandidaat Alexander. Alexander was de jongen, die door Liliane St-Pierre werd heropgevist en naar de finale werd gebracht. "Ik had nooit durven denken dat ik hier zou terecht komen. Iedereen heeft gezien hoeveel last ik had om de jury te overtuigen in de eerste ronde. Ik ben daarom ook zielsgelukkig dat ik bij Liliane St-Pierre in de groep ben beland."


ONG>Alexander, ooit durven denken dat je in de live-shows van X Factor zou terechtkomen?
Helemaal niet. Het was nogal een moeilijke strijd om mijn plaatsje in de finaleronde te bemachtigen. Ik heb nooit gedacht dat ik zo ver in deze wedstrijd zou komen. Eerst en vooral was ik in de eerste ronde niet onmiddellijk geslaagd. Iedereen heeft op televisie kunnen zien hoe Liliane St-Pierre mij heeft heropgevist. Uiteindelijk heeft zij mij tot hier gebracht en ik ben heel blij dat ik zo ver ben geraakt.

Lang leve Liliane St-Pierre
Wees daar maar gerust van. Ze komt over als een harde tante. Maar ze is een schat van een vrouw. Ik ben ontzettend blij dat ik bij haar in de groep ben terecht gekomen.

Waarom neem je deel aan X Factor?
Ik treed nu al een goede twee jaar bij mij in het Turnhoutse op met redelijk veel succes. Nu wil ik mijn horizonten een beetje verbreden. Daarom heb ik mijn kansen bij X Factor gewaagd.

Wat is de kracht van Alexander?
Ik denk dat mijn troef bij de live-shows de nieuwere muziek gaat zijn. Ik ga vooral nieuw liedjes trachten te brengen.

Ben jij de nieuwe lieveling van de jonge meisjes?
Ik heb daar geen flauw idee van. Laat ons hopen dat ik het word. Maar ik mik zowel op het jongere als op het oudere publiek. Het is de bedoeling dat ik zo breed mogelijk ga tijdens X Factor. Dat is een les, die ik voor mezelf al heb geleerd. Tijdens de home-visits moest ik bijvoorbeeld een liedje brengen dat de juryleden niet van mij zouden verwachten. Ik heb toen voor een nummer van Marco Borsato gekozen. Mijn nummer in de eerste live-show is meer gericht op de stijl, die ik gewoon ben. Maar in het verdere verloop zou ik graag verschillende kantjes van mij willen laten zien.

DOSSIER: X Factor

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Charlie, een Aboriginal van de Yolngu-stam, leeft in het noorden van Australi. De regering heeft de meeste families daar in Arnhemland gehuisvest, maar Charlie woont er alleen in zijn 'humpy', een hutje van roestige golfplaten. Wanneer blijkt dat de culturele tradities van zijn gemeenschap alsmaar meer aan banden worden gelegd door de regering, onderneemt Charlie een eenzame reis naar de Outback, in de hoop daar terug aan te knopen met zijn traditionele manier van leven.

'Charlie's Country', om 22.35 uur op Canvas.

Dossiers