TV-Visie interview : Alexander X Factor (4)

donderdag 27 oktober 2005

Ook de vleesgeworden X Factor Alexander haalde de 5e uitzending van X Factor. Na een iets mindere prestatie werd hij door kijkend Vlaanderen in de running gehouden voor het felbegeerde platencontract van Sony-BMG. Na de show had onze reporter ter plaatse een babbeltje met een grieperige Alexander over zijn prestatie tijdens X Factor.


ONG>Zo ziek als een hond stond je vanavond te zingen voor honderdduizenden kijkers. Hoe zwaar is dit?
Heel zwaar en vermoeiend. Ik moest proberen mijn hoofd recht te houden. Hetgeen niet zo evident is als je jezelf niet zo kiplekker voelt. Heel de dag heb ik de repetities gecombineerd met een heel intensieve periode van rust. Wanneer het eventjes kon, heb ik mezelf te rusten gelegd op de zetel. Ik heb helemaal niet te klagen over de goede zorgen van de productie. Ze hebben me echt in de watten gelegd. Het belangrijkste vandaag was dat ik al mijn energie zou sparen tot de uiteindelijke show.

Je bent bij de beste 8 van X Factor. Dringt het al tot je door?
Ik vermoed dat dit pas morgen zal zijn. Elke week bij de persbrunch dringt het pas tot me door dat ik afscheid moet nemen van iemand. Nu is de uitzending nog maar pas afgelopen en moet ik mijn eigen supporters nog gaan groeten.

Waarom bracht je vanavond een Michael Jackson-nummer?
Dat is n van mijn favoriete artiesten. Ik spreek hier wel over zijn muziek. Ik spreek hier niet over hetgeen hij de laatste jaren allemaal heeft uitgestoken. Al zijn liedjes van vroeger zijn in mijn ogen nog muzikale klassiekers. Dit nummer wou ik absoluut zingen omdat het mijn gevoelens van het moment weergaf.

Wat vond je van de jurycommentaren?
Hard, heel hard. En ook vrij streng, maar aan de andere kant ook wel rechtvaardig.

Ach, Alexander. Jean, Liliane en Kris moeten toch eens een poging wagen om de Rechtvaardige rechters te spelen.
Daar heb je ook weer gelijk in (lacht).

DOSSIER: X Factor

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bake Off Vlaanderen' - finale (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

In de spannende finale strijden de bakkers nog n laatste keer en wordt de winnaar beloond met de iconische 'Bake Off'-trofee.

'Bake Off Vlaanderen', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers