TV-Visie Interview : afvaller Ivann uit X Factor

donderdag 8 december 2005

De finale van X Factor komt er met rasse schreden aan. Tijdens de voorlaatste uitzending bleef één coach hoedanook met lege handen zitten. Liliane St-Pierre moest immers haar laatste pupil Ivann afstaan.

Het

ongenadige Vlaamse publiek stuurde deze op en top live-artiest naar huis. Wij hadden tijdens de persbrunch een babbel met Ivann, de bronzen plak van X Factor.


Ivann, het werd een bronzen X Factor-plak. Je mist net de finale.
Er overheerst nu zeker geen overwinningsgevoel. Diep vanbinnen voelt Ivann uit X Factordie derde plaats enorm goed aan. Zowel Udo, Annelies, Sarah en ik hadden het besef dat het publiek ons naar huis kon sturen. In deze fase van de wedstrijd voel ik het zeker niet aan als een verlies. Ik voel me een gelukkig man.

Als je net strandt voor een finale, moet je toch wel eens gevloekt hebben …
Naar huis gestuurd worden, is altijd een slag in het gezicht. Tijdens de live-shows blijf je nog steeds nuchter bij heel het gebeuren. In de drie kwartier daarentegen dat het pauze is, jagen heel veel mensen je op. Ik weet dat ze het niet slecht bedoelen. Op één of andere manier proberen ze je gerust te stellen. Zonder dat je het echter zelf beseft, trap je in de val van de kalmte. Je probeert wel rustig te blijven, maar het lukt je niet. Deze slag in het gezicht kwam veel minder hard aan dan de allereerste exit. Ik had me op dit vertrek toch wel voorbereid.

Wat heb je nu zelf geleerd tijdens je tweede X Factor-periode?
Blijven doorzetten, relativeren en meer in mezelf geloven.

Had je dan vroeger een probleem om in jezelf te geloven?
Niet echt. Ik nam alles veel te serieus op. Tijdens X Factor heb ik als wijze les meegekregen dat ik alles zeer professioneel moet bekijken. Zoals ik nu ook doe. Ik mag echter niet vergeten om te genieten van hetgeen mij overkomt.

Het lijkt er wel op of hier een rustigere Ivann voor mij zit.
Ik heb vooral geleerd dat het leven veel meer biedt dan alleen maar vechten om je doel te realiseren. In heel deze periode heb ik enorm veel lovende commentaren gehoord over de artiest Ivann. Nu besef ik pas dat ik goed bezig ben. Het is helemaal niet nodig om mezelf te laten opjagen door andere mensen. Zenuwachtig worden door roddels en kritieken is nergens voor nodig.

In Dag Allemaal gaf Marcel Vanthilt zeer lovende commentaar over jou ….
Dat is heel leuk om te lezen. Ik ben heel blij dat hij het gevoel had dat ik geëvolueerd ben. Dat heb ik zelf ook gemerkt. Er is een groot verschil tussen de zanger Ivann op zijn achttiende en de zanger Ivann op zijn vierentwintigste. Gelukkig maar ook ..
In de voorbije maanden heb ik serieuze vooruitgang geboekt op het gebied van podiumact en cameratechnieken. Daar wil ik in de toekomst nog meer tijd aan besteden om dit te verbeteren.

Tijdens onze vorige babbel sprak je over een souvenir-DVD, die een vriend voor jou ging maken met al jouw optredens van X Factor erop.
Ik ben er eerlijk gezegd ontzettend nieuwsgierig naar. Zo heb ik nog niet naar de voorbije afleveringen gekeken. Ik had mezelf voorgenomen om echt af te wachten tot die DVD af was. Wanneer ik de voorbije weken mijn optredens zou bekeken hebben, had ik veel te hard getwijfeld aan mezelf. Tijdens de fragmentjes waarin men opriep om te stemmen, was ik de eerste om me te bekritiseren. De voorbije zondag was het de eerste keer dat ik dat niet deed. Blijkbaar was ik tevreden om mijn prestatie.

Wat zijn jouw plannen na X Factor?
We moeten eerst afwachten. Daarna hoop ik dat er iets uitkomt. Mijn grootste wens is om in een project te stappen. Een musical of een revue voor een paar maanden zie ik zeker wel zitten.

Ben jij dan eerder een live-artiest dan een single-artiest?
Mij moet je echt niet laten playbacken. Ik vergeet mijn tekst wanneer ik dat moet doen (lacht). Daarenboven snap ik de zin van playbacken niet. Ik wil gerust op band zingen. Het liefste van al doe ik dat wel live.

DOSSIER: X Factor

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 12:29
    Blokken
    00:05
    Journaallus
  • 12:30
    Lentebeelden
    23:10
    Nachtlus
  • 12:30
    GameKeepers
    21:00
    Geen uitzending
  • 12:20
    Milo
    01:25
    Geen uitzending
  • 12:15
    Achter gesloten deuren
    00:50
    Geen uitzending
  • 11:55
    Geen uitzending
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 10:10
    Geen uitzending
    14:40
    Stargate SG-1
  • 12:15
    Strong Medicine
    01:00
    The Flying Doctors
  • 10:00
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 12:35
    De Tafel van Gert
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 12:40
    NCIS
    00:20
    ER
  • 12:05
    Borderforce USA: The Bridges
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 12:15
    Dr. Phil
    00:35
    Love Island
  • 12:10
    World's Most Evil Killers
  • 12:00
    Wijzer Wonen
    00:50
    Herhalingslus
  • 12:39
    Zo doe je het!
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 12:25
    Snel, Makkelijk & Lekker
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 11:25
    Premier League
    01:00
    Six Nations
  • 12:20
    Death in Paradise
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 12:46
    NOS Journaal
    01:11
    EenVandaag
  • 12:16
    Matthäus Passion
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 12:45
    Zin in Zappelin
    00:25
    Sophie & Jeroen