TV-Visie interview : met afvaller Davy X Factor (4)

donderdag 27 oktober 2005

Voor één van de populairste telgen uit het X Factor-kamp bleken al de polls toch niet de noodzakelijke waarheid te bevatten. Voor Davy, de Benjamin van het gezelschap, is X Factor afgelopen. "Het einde van X Factor betekent daarom niet noodzakelijk het einde van mijn zangcarrière. Ik ben Liliane enorm dankbaar dat ze mij de kans gaf om mijn kunnen op televisie te tonen. Dankzij haar heb ik vier live-shows op televisie mogen zingen. X Factor was mijn allereerste onvergetelijke muzikale levenservaring." Onze reporter Bart had na de live-show een gesprek met Davy over zijn X Factor-ervaring.


ONG>Davy, het is afgelopen.
Inderdaad. Maar het einde van X Factor wil absoluut nog niet betekenen dat het einde van mijn zangcarrière is aangebroken. Ik heb me tijdens dit programma ongelooflijk hard geamuseerd. Daarenboven heb ik ook nog enorm veel bijgeleerd. Ik neem dit in mijn muzikale koffer mee als wellicht de allereerste muzikale levenservaring. Ik ben Liliane enorm dankbaar dat ze mij de kans gaf om mijn kunnen te tonen op televisie. Dankzij haar heb ik vier live-shows op televisie mogen zingen.

Ik heb persoonlijk de indruk dat je versie van de James Blunt-klassieker "You're beautiful" het dichtste tegen jouw persoonlijkheid aanlag.
Maar ze lagen allemaal vrij dicht tegen mijn persoonlijkheid aan. Het zijn allemaal nummers, die dat tikkeltje meer hadden in mijn ogen. Ik heb me tijdens elk live-show kostelijk geamuseerd. Dankzij X Factor heb ik me kunnen laten zien aan Vlaanderen.

Was je geschrokken dat je bij de 2 herkansers zat?
Elke kandidaat van X Factor moet nuchter zijn levensloop hier bekijken. Er bestaat altijd een kans dat je er bij kan zijn.

Is het zwaar om ervaren rot Helena als concurrente te hebben?
Iedereen is een zware concurrent. Het is ook erg zwaar voor Helena dat ze hier voor de tweede keer moet staan. Voor haar was dit zeker een mentale klap die hard aankomt.

DOSSIER: X Factor

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met één poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpinguïn, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers