TV-acteur Sjarel Branckaerts plots overleden

dinsdag 12 juni 2007

Televisie-acteur Sjarel Branckaerts (59) is plots overleden. Vlaanderen kent hem door zijn rollen in 'Witse', 'Flikken' en 'Mega Mindy'.

B


ranckaerts speelde in verschillende series en films. De voorbije jaren kende het grote publiek hem vooral als Walter Adriaensen, de buurman van commissaris Witse.

Ketnet-kijkers kennen hem sinds vorige jaar als commissaris Migrain in de populaire Studio 100-serie 'Mega Mindy'. Voor VTM speelde hij burgemeester Moens in de serie 'Aspe'.

In de jaren zestig startte hij zijn carrire in 'Wij, Heren van Zichem'. Nadien speelde hij in verschillende populaire series een belangrijke (gast)rol. Kijkers zullen hem ongetwijfeld herkennen uit 'Alfa Papa Tango', 'Spoed', 'FC De Kampioenen', 'De Kavijaks'... Branckaerts speelde in alle grote tv-series van de afgelopen jaren steeds een belangrijke (gast)rol.

In 2006 werkte hij ook mee aan 'Sara', de telenovelle van VTM die pas in het najaar van 2007 op het scherm komt. Ook in de nieuwe VRT-dramaserie 'Katarakt' is hij nog te zien in de rol van directeur. Afgelopen week maakte Studio 100 nog bekend te starten met de derde reeks van 'Mega Mindy'.

Sjarel Branckaerts was tot 2000 vast verbonden aan de KVS. Hij is ook te zien op het witte doek in Vlaamse en internationale producties als 'Blinker' (2000), 'Lijmen/Het been' (2000) van Robbe De Hert, 'Pleure pas Germaine' (2000), 'Olivetti 82' (2001), 'Petites misres' (2002) van Philippe Boon en Laurent Brandenburger met o.m. Marie Trintignant en 'Hop' van Dominique Standaert (2003) met o.m. Antje De Boeck en Jan Decleir. De Studio 100-film 'Plop in de stad' (2006) van Matthias Temmermans is zijn laatste filmproductie.

De VRT biedt de familie en vrienden van Sjarel Branckaerts zijn oprechte deelneming aan en wenst hen veel sterkte bij dit grote verlies.

Bron: VRT

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers