Tom Lenaerts weg bij Woestijnvis [Update!]

dinsdag 10 juni 2014

Televisiemaker Tom Lenaerts trekt de deur van productiehuis Woestijnvis achter zich dicht. Dat meldt deredactie.be.

Tom Lenaerts was jarenlang sterkhouder van het succesvoille productiehuis. Hij tekende ondermeer voor kijkcijfersuccessen als 'De Parelvissers' en 'De Pappenheimers'. Zijn grote doorbraak kende hij aan de zijde van Bart De Pauw in 'Schalkse Ruiters'.


In 2011 verhuisde hij samen met Woestijnvis naar VIER, waar hij in de beginperiode de dagelijkse actuashow 'De Kruitfabriek' presenteerde. De kijkcijfers van dat programma vielen echter tegen en het programma werd afgevoerd. Lenaerts verdween naar de achtergrond.

Lenaerts wil nu zelf een productiehuis oprichten om voor verschillende zenders programma's te gaan maken. 'De voorbije 15 jaar heb ik bij Woestijnvis de kans gekregen om de meest uiteenlopende programma's te maken, samen met erg getalenteerde collega's. Het is een periode waar ik met trots, voldoening en dankbaarheid op terugkijk. Maar vandaag heb ik het gevoel dat het tijd is voor een nieuw creatief verhaal. Een verhaal dat begint met de opstart van een kleinschalig, onafhankelijk productiehuis', zegt Tom Lenaerts.

Zowel Woestijnvis als VIER hebben intussen op het vertrek van de programmamaker gereageerd. 'Tom Lenaerts heeft 16 jaar lang alle mogelijke kansen gekregen binnen Woestijnvis, vandaag kunnen we alleen maar betreuren dat hij beslist heeft om zijn contract te verbreken', zo klinkt het bij het productiehuis.

VIER-woordvoerder Kristof Demasure reageerde via Twitter:

Bron: deredactie.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

In de vroege jaren 1960, in volle Koude Oorlog, moeten CIA-agent Napoleon Solo en KGB-spion Illya Kuryakin samenwerken wanneer er een mysterieuze organisatie opduikt die het broze nucleaire machtsevenwicht tussen hun beider naties wil destabiliseren.

'The Man from U.N.C.L.E', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers