Thrillerreeks 'Unité 42' met Tom Audenaert in de hoofdrol op Eén

zondag 6 oktober 2019

Eén brengt vanaf 7 oktober de succesvolle RTBF-reeks 'Unité 42', met Tom Audenaert in een hoofdrol, naar de Vlaamse kijkers.

Het spannende 'Unité 42' draait rond agent en weduwenaar Sam Leroy. Terwijl hij thuis alleen instaat voor de opvoeding van zijn kinderen, start hij als leidinggevende een nieuwe job bij de Brusselse cybercrime-afdeling van de politie. Samen met zijn team, waaronder voormalige hacker Billie Webber en Bob Franck (Tom Audenaert), jaagt hij op cybercriminelen die België terroriseren. Na enkele gruwelijke moorden op jonge vrouwen, die dood aangetroffen worden achter hun computer, probeert de eenheid de seriemoordenaar te ontmaskeren.


De hoofdrollen in 'Unité 42' zijn weggelegd voor Patrick Ridremont (Sam Leroy), Constance Gay (Billie Webber) en Tom Audenaert (Bob Franck). De reeks werd geschreven door Julie Bertrand, Annie Carels en Charlotte Joulia en was eerder te zien op La une in België en op France 2 in Frankrijk, waar ze goed scoorde: in Wallonië keken gemiddeld zo'n 340.000 mensen per aflevering, en in Frankrijk volgen gemiddeld 3,1 miljoen kijkers het eerste seizoen. Momenteel werkt RTBF aan een tweede seizoen.

De eenheid

Samuel Leroy (vertolkt door Patrick Ridremont): De veeleisende Samuel (37 jaar) start een nieuwe job en komt als tech-leek terecht in de cybercrime-eenheid die hij moet leiden. Samuel werkt hard, gelooft rotsvast in het justitiesysteem, en is hondstrouw aan het korps. Maar privé staat hij op de rand van een afgrond: hij kan het onrecht van de dood van zijn vrouw niet accepteren. Samuel weet niet hoe hij met zijn dochter Emmy moet praten, zijn zoon Robin onder controle moet houden, of zelfs maar tonen aan zijn kinderen dat hij van hen houdt.

Billie Webber (vertolkt door  Constance Gay): De creatieve, 24-jarige hacker Billie heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ze is een nieuw lid van de eenheid en is een expert in nieuwe technologieën. Billie worstelt om de regeltjes te volgen, en vertrouwt liever op haar gevoel.

Robert (Bob) Franck (vertolkt door Tom Audenaert): De 50-jarige Bob realiseert zich dat het leven kort en onvoorspelbaar is, en heeft besloten om het rustiger aan te doen en zich te focussen op het heden en alle kleine pleziertjes die daarbij horen. Hij hecht veel belang aan individuele vrijheid en moraal, maar is met zijn zwarte humor ook de grapjas van de eenheid en kan alles relativeren.

Nassim Khaoulani (vertolkt door Roda Fawaz): De intelligente Nassim (24 jaar) is dol op wiskunde en statistiek, en ziet de wereld als het ware in binaire vorm. Hij is nieuwsgierig, doodeerlijk en houdt van een uitdaging. Alhoewel hij het talent heeft, is hij niet uit het juiste hout gesneden om hacker te zijn: Nassim breekt niet graag de regels zonder toestemming van de baas.

Helene Janssens (vertolkt door Hélène Theunissen): Helene (60 jaar) wordt gedreven door een groot rechtvaardigheidsgevoel en zet het algemeen belang voor alles. Ze is kalm, logisch en nauwgezet.

Alice Meerks (vertolkt door Danitza Athanassiadis): De doofstomme Alice (35 jaar) is de lijkschouwer van het team. Ze is gefascineerd door de dood, slim en grappig, maar ook discreet. Haar collega's waarderen haar aanpak enorm.

Aflevering 1
Meerdere vrouwen worden dood en naakt aangetroffen aan hun computer. Hun internetinstallatie is volledig geblokkeerd en dus wordt er meteen gedacht aan hacking. Sam en Billie zetten alles in het werk om de seriemoordenaar te pakken te krijgen, die zijn computerkennis gebruikt om de onderzoekers op het verkeerde spoor te brengen. Zullen ze hem kunnen stoppen voor hij een volgend slachtoffer maakt?

'Unité 42', vanaf 7 oktober elke maandag om 21.30 uur op Eén.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-reünie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 00:15
    VRT NWS laat
    02:15
    Journaallus
  • 23:20
    Kuessipan
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 23:50
    Familie
    05:15
    Geen uitzending
  • 23:40
    vier-nul
    01:55
    Geen uitzending
  • 00:10
    The Big Bang Theory
    00:50
    Geen uitzending
  • 00:10
    Walker, Texas Ranger
    01:10
    Geen uitzending
  • 00:20
    Married ... With Children
    16:35
    Baywatch
  • 00:05
    Keeping Up Appearances
    06:00
    Joe
  • 23:50
    Nonkels
    04:50
    Geen uitzending
  • 23:55
    Friends
    02:05
    Neighbours: A New Chapter
  • 23:45
    Scorpion
    02:50
    Backroad Truckers
  • 23:35
    Love Island
    02:15
    Geen uitzending
  • 23:50
    FBI
    05:00
    Geen uitzending
  • 20:40
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 00:13
    Mijn tuin
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 00:00
    Guillaume's Paris
  • 00:20
    Premier League Stories
    02:10
    Eredivisie
  • 00:10
    Murdoch Mysteries
    02:35
    DCI Banks
  • 00:14
    Op1
    08:00
    NOS Journaal
  • 00:05
    De Nachtzoen
    08:00
    BinnensteBuiten
  • 00:05
    Sophie & Jeroen
    07:50
    De boterhamshow