'Terzake' blijft op Canvas

vrijdag 30 mei 2014

Er komt toch geen 'complete vernieuwing' van het Canvas-format. Wel maken ze bij de zender een analyse van de kijkcijfers en de veranderende kijkgewoontes. Dat wordt bevestigd in De Morgen.

De eerdere mediageruchten begin mei waren dus onjuist. Perscoördinator bij de VRT, Hans Van Goethem, laat weten dat men bij de zender Canvas enkel analyseert wat er veranderd kan worden. Een zender analyseren duurt lang en daarom zullen besluiten en veranderingen zeker nog niet voor dit jaar zijn.


Vaste waarde
In eerdere berichten zou het duidingsprogramma 'Terzake', gepresenteerd door Lieven Verstraete en Annelies Beck, afgevoerd of verplaatst worden door de tegenvallende kijkcijfers. Maar voorlopig blijft het programma op post. 'Er liggen inderdaad verschillende scenario's op tafel, maar het verdwijnen van 'Terzake' is op dit moment niet aan de orde', antwoordt Carl Voet, medeverantwoordelijke voor 'Terzake'.

Met gemiddeld 137.918 kijkers haalde het programma een marktaandeel van 6,2 procent, dat is het laagste cijfer in 20 jaar.

Bron: demorgen.be

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

In de vroege jaren 1960, in volle Koude Oorlog, moeten CIA-agent Napoleon Solo en KGB-spion Illya Kuryakin samenwerken wanneer er een mysterieuze organisatie opduikt die het broze nucleaire machtsevenwicht tussen hun beider naties wil destabiliseren.

'The Man from U.N.C.L.E', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers