'TéléSAT: Franstalige TV Vlaanderen gelanceerd!

dinsdag 20 januari 2009

Airfield Media Group, de moedermaatschappij van TV Vlaanderen, heeft op feestelijke wijze de officiële lancering van TéléSAT in Wallonië gevierd. De nieuwe verdeler van digitale televisie via satelliet is een van de eerste televisieplatformen ter wereld die uitzendt in MPEG4-formaat.

T


éléSAT brengt een gevarieerd aanbod van Franstalige en internationale zenders, die te ontvangen zijn met een schotelantenne. Het is de eerste keer dat de Waalse zenders beschikbaar zijn via de satelliet. TéléSAT bereikte hiervoor enkele maanden geleden een akkoord met RTBF en de RTL-groep. Voortaan kunnen dus alle Franstaligen in ons land, ongeacht waar ze zich bevinden, alle Waalse televisiezenders ontvangen.

Net zoals Vlaanderen is ook Wallonië een regio waar kabeltelevisie overheerst. Toch is ook over de taalgrens een sterke toename van het aantal schotelkijkers vast te stellen. Met een scherpe prijs vanaf 9,90 euro per maand en een sterk aanbod van een zestigtal betaalzenders en meer dan achthonderd gratis zenders, hoopt de verdeler van digitale televisie de monopoliepositie van de kabel te doorbreken. 

Het pakket bevat bovendien verschillende zenders zoals AB1, Gulli, NT1, Direct8 en Virgin17, die enkel beschikbaar zijn bij TéléSAT. Bovendien is de verdeler van digitale televisie erg trots om mee te delen dat ook de kinderzender Disney Channel in haar aanbod zit.

Wallonië krijgt van TéléSAT meteen een primeur, doordat het televisieplatform als een van de eerste televisiedistributeurs ter wereld gaat uitzenden in MPEG4-formaat. Dit betekent dat alle abonnees meteen ook met een HD-ontvanger werken die de omschakeling naar digitale televisie in hoge definitie moeiteloos aankan.

Aan het hoofd van TéléSAT staan Kurt Pauwels en Yann Guyonic. Beiden zijn geen onbekenden in de audiovisuele wereld. Pauwels leidt al meer dan twee jaar het Vlaamse satellietplatform TV Vlaanderen, dat ondertussen met meer dan zeventig duizend klanteneen stevige positie wist te veroveren op de markt. Eerder werkte hij voor Canal+ en het Zuid-Afrikaanse MultiChoice (Filmnet) al mee aan projecten rond digitale televisie en was hij Directeur Distributie voor Discovery Networks Europe. In die laatste functie was hij onder andere verantwoordelijk voor de lancering van Discovery Channel en Discovery RealTime in Frankrijk.

Operationeel Directeur van TéléSAT Yann Guyonic verdiende zijn sporen op de Belgische Communicatieafdeling van Canal+ en maakte later de overstap naar de filmdistributeur Warner Bros., waar hij de leiding had over de Afdeling Communicatie en Marketing.

Persbericht TéléSAT
http://www.telesat.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Elise Donner is mede-eigenaar van het reisbureau van haar harteloze ex-man. Sinds de scheiding maakt hij het Elise op verschillende manieren erg lastig. Elise heeft het plan met Kerstmis een date te vinden, om haar ex jaloers te maken. Daarnaast wil ze de feestdagen ook niet in haar eentje doorbrengen. Per toeval ontmoet Elise in een winkelcentrum Nick, een knappe en machtige advocaat. Nick is ook alleenstaand en er ontstaat meteen een band tussen de twee.

'The Mistletoe Promise', om 20.30 uur op VIJF.

Dossiers