Telenet gestart met HDTV

zaterdag 1 december 2007

Telenet zette vandaag, 1 december, een belangrijke stap in zijn digitale televisie-avontuur. De kabelaar biedt immers voor het eerst Hoge Definitie Televisie, kortweg HDTV aan.

HDTV

is een televisiestandaard met merkbaar beter beeld en geluid. In het voorjaar zette Interkabel met zijn Indi-pakket al zijn eerste stapjes in het HDTV-avontuur. Telenet is nu de tweede distributeur die de vernieuwde standaard aanbiedt.
 
Het aanbod blijft voorlopig wel erg beperkt. Telenet biedt voorlopig slechts vier HD-zenders aan: cultuurzender EXQI, documentairezender National Geographic HD, filmzender Prime One HD en sportzender Prime Sport HD. Wie het volledige aanbod wil, inclusief de nieuwe HD-decoder, betaalt in totaal 20 euro per maand bovenop de normale kosten.
 
Concurrenten Belgacom TV en TV Vlaanderen volgen Telenet en Interkabel in de eerste helft van 2008. Ook zij zullen dan een HD-aanbod brengen.

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers