Telenet Digital TV verliest 250.000 potentiŽle klanten

donderdag 20 juli 2006

De gesprekken tussen Interkabel en Telenet over een mogelijke samenwerking voor interactieve digitale televisie zijn na anderhalf jaar onderhandelen op niets uitgedraaid. Hierdoor loopt Telenet zo even 250.000 mogelijke klanten mis.

I


nterkabel is een overkoepeling van ondermeer kabelmaatschappijen Integan en Interelectra en telt in totaal 800.000 klanten.
Doordat Telenet de lijnen van de vier Vlaamse kabelmaatschappijen huurt kan het ongeveer een derde van de Interkabel- abonnees voorzien van internet en telefonie.

Telenet wilt zijn aanbod nu ook uitbreiden met digitale televisie, maar de onderhandelingen met Interkabel zijn afgesprongen.
"Het liefdesverhaal blijkt niet mogelijk als het om televisie gaat. We hebben een mooi financieel voorstel gedaan, maar we kwamen er gewoon niet uit", zegt Duco Sickinghe van Telenet in De Tijd.

Het mislukken van de onderhandelingen is een serieuze streep door de rekening van de telecommunicatiegigant. Ook de onderhandelingen met de onafhankelijke kabelmaatschappijen in WalloniŽ dreigen af te stevenen op een doemscenario.

Bron: vrtnieuws.net

Ontdek iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox!
Schrijf je 
HIER  in voor 'TV-Visie extra'!

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

'American Pie' van Don McLean was zonder twijfel een van de meest kenmerkende singer-songwriter-lp's van 1971. De plaat, met als absolute hoogtepunten het titelnummer en 'Vincent', McLeans ontroerend huldebetoon aan Vincent Van Gogh, is een klassieker in het folkrockgenre. Don McLean zelf vertelt over de impact die het album destijds had op de babyboomgeneratie, maar ook over de relevantie ervan, tot op de dag van vandaag. Ook producer Ed Freeman en muzikant Jake Bugg komen aan het woord en we krijgen unieke beelden te zien van George Michael die het nummer 'The Grave' brengt.

'Classic Albums', om 22.45 uur op Canvas.

Dossiers