Telenet Digital TV verliest 250.000 potentiŽle klanten

donderdag 20 juli 2006

De gesprekken tussen Interkabel en Telenet over een mogelijke samenwerking voor interactieve digitale televisie zijn na anderhalf jaar onderhandelen op niets uitgedraaid. Hierdoor loopt Telenet zo even 250.000 mogelijke klanten mis.

I


nterkabel is een overkoepeling van ondermeer kabelmaatschappijen Integan en Interelectra en telt in totaal 800.000 klanten.
Doordat Telenet de lijnen van de vier Vlaamse kabelmaatschappijen huurt kan het ongeveer een derde van de Interkabel- abonnees voorzien van internet en telefonie.

Telenet wilt zijn aanbod nu ook uitbreiden met digitale televisie, maar de onderhandelingen met Interkabel zijn afgesprongen.
"Het liefdesverhaal blijkt niet mogelijk als het om televisie gaat. We hebben een mooi financieel voorstel gedaan, maar we kwamen er gewoon niet uit", zegt Duco Sickinghe van Telenet in De Tijd.

Het mislukken van de onderhandelingen is een serieuze streep door de rekening van de telecommunicatiegigant. Ook de onderhandelingen met de onafhankelijke kabelmaatschappijen in WalloniŽ dreigen af te stevenen op een doemscenario.

Bron: vrtnieuws.net

Ontdek iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox!
Schrijf je 
HIER  in voor 'TV-Visie extra'!

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

Rechercheur Barnaby krijgt tijdens de plaatselijke danswedstrijd bezoek van zijn vader, een verwoed stijldansliefhebber. Als een journaliste dood in haar huis wordt aangetroffen, openen Barnaby en Winter het onderzoek dat hen naar de duistere praktijken achter de elegante faÁade van de stijldanswereld leidt. Daarbij krijgen ze te maken met een ernstig zieke magnaat, een Afghanistanveteraan en een ambitieuze dochter.

'Midsomer Murders', om 20.40 uur op Eťn.

Dossiers