Telenet Digital TV verliest 250.000 potentiŽle klanten

donderdag 20 juli 2006

De gesprekken tussen Interkabel en Telenet over een mogelijke samenwerking voor interactieve digitale televisie zijn na anderhalf jaar onderhandelen op niets uitgedraaid. Hierdoor loopt Telenet zo even 250.000 mogelijke klanten mis.

I


nterkabel is een overkoepeling van ondermeer kabelmaatschappijen Integan en Interelectra en telt in totaal 800.000 klanten.
Doordat Telenet de lijnen van de vier Vlaamse kabelmaatschappijen huurt kan het ongeveer een derde van de Interkabel- abonnees voorzien van internet en telefonie.

Telenet wilt zijn aanbod nu ook uitbreiden met digitale televisie, maar de onderhandelingen met Interkabel zijn afgesprongen.
"Het liefdesverhaal blijkt niet mogelijk als het om televisie gaat. We hebben een mooi financieel voorstel gedaan, maar we kwamen er gewoon niet uit", zegt Duco Sickinghe van Telenet in De Tijd.

Het mislukken van de onderhandelingen is een serieuze streep door de rekening van de telecommunicatiegigant. Ook de onderhandelingen met de onafhankelijke kabelmaatschappijen in WalloniŽ dreigen af te stevenen op een doemscenario.

Bron: vrtnieuws.net

Ontdek iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox!
Schrijf je 
HIER  in voor 'TV-Visie extra'!

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie - © Timmy Vanheel 2018)

DDT heeft een mooie vrouw leren kennen: Lea De Wilde. Ondertussen zit Boma, tot grote ergernis van Bieke, weer achter Pascale aan. Als Boma Lea De Wilde leert kennen laat hij Pascale vallen. Carmen brengt de andere vrouwen op het idee een list te verzinnen om die Lea ten val te brengen.

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op Eťn.

Dossiers