Telenet Digital TV heeft een half miljoen klanten

donderdag 21 augustus 2008

Sinds de start van IDTV op 3 september 2005, hebben reeds 500.000 TV kijkers gekozen voor Telenet Digital TV. Het grote succes van het digitale aanbod van Telenet is onder meer te danken aan de lage huurprijs van de digiboxen, het gratis aanbieden van Flexview en het grote video-on-demand aanbod.

H


et grote succes van IDTV is volgens Jo Van Gorp, Vice-President Residential Market Telenet, te danken aan een aantal factoren: "Eerst en vooral heeft Telenet de instapdrempel voor de klant sterk verlaagd, door de huurprijs van de digiboxen zo laag mogelijk te maken. Klanten van Telenet betalen 4 euro voor de huur van een gewone digibox en 6 euro voor een HD digibox. Het succes van het verhuren van de digiboxen schuilt in de mogelijkheid om het toestel te updaten. Dat kan niet bij de aankoop van het toestel.

Andere belangrijke ingredinten in het groeiverhaal van IDTV zijn het uitgebreide aanbod van video-on-demand, waarin lokale programma's van de Vlaamse omroepen een belangrijke rol spelen. Jo Van Gorp: "Tussen 1 januari 2008 en 31 juli 2008 werden maar liefst 10 miljoen video-on-demand (VOD) opvragingen genoteerd. Sinds de lancering van Telenet Digital TV in 2005 werden in totaal 26 miljoen VOD transacties gedaan. Dit is een absoluut recordcijfer."

Ook de personal video recorder en de gratis Flexview leveren een belangrijke bijdrage tot het grote succes van IDTV. De personal video recorder kan vergeleken worden met een
ingebouwde DVD recorder. De SD digicorder heeft een harde schijf van 160 GB, de HD versie heeft een schijf van 320 GB. Met de Flexview van Telenet kunnen digitale kijkers live uitzendingen pauzeren of programma's terugspoelen. Tijdens de live uitzendingen kan een leuk moment onmiddellijk herbekeken worden. Of met n druk op de knop kunnen n of 2 programma's tegelijkertijd vanuit de TV gids opgenomen worden. Flexview maakt het ook mogelijk om alle afleveringen van eenzelfde serie na mekaar te bekijken. Zo stellen digitale TV kijkers hun eigen TV avond samen, volledig onafhankelijk van de programmatie.

Ook het uitgebreide digitale aanbod van de TV zenders dragen bij tot het succes van digitale TV. In juni konden voetballiefhebbers via de rode knop van Telenet het Europese voetbalkampioenschap op VT4 in HD volgen. Wielerliefhebbers konden gratis naar de Tour De France kijken op n HD en nu kunnen sportliefhebbers terecht op n HD om de strijd om de Olympische medailles in High Definition te volgen.

En Telenet blijft het digitale aanbod uitbreiden. In de eerste helft van 2008 werden nog 4 BBC zenders toegevoegd aan het Pluspakket. In het VOD aanbod werden ActuaTV la carte, Podiumkunsten la Carte en de Franstalige versies van MTV en Nickelodeon la carte (Re:Play la carte) opgenomen. Ook de radiozender Topradio werd opgenomen in het basispakket en de overeenkomsten met de filmstudio's Sony en MGM voor VOD werden verlengd tot eind 2010.

"Telenet levert voortdurend inspanning om het digitale aanbod uit te breiden en de kwaliteit ervan te verhogen. Onze klanten weten dat duidelijk te appreciren, want uit peilingen blijkt dat hun tevredenheid alsmaar groter wordt," besluit Jo Van Gorp.

Persbericht Telenet
http://www.telenet.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

'American Pie' van Don McLean was zonder twijfel een van de meest kenmerkende singer-songwriter-lp's van 1971. De plaat, met als absolute hoogtepunten het titelnummer en 'Vincent', McLeans ontroerend huldebetoon aan Vincent Van Gogh, is een klassieker in het folkrockgenre. Don McLean zelf vertelt over de impact die het album destijds had op de babyboomgeneratie, maar ook over de relevantie ervan, tot op de dag van vandaag. Ook producer Ed Freeman en muzikant Jake Bugg komen aan het woord en we krijgen unieke beelden te zien van George Michael die het nummer 'The Grave' brengt.

'Classic Albums', om 22.45 uur op Canvas.

Dossiers