Telenet Digital TV binnenkort in heel Vlaanderen

dinsdag 27 november 2007

De zuivere kabelmaatschappijen en Interkabel bereikten maandag met Telenet een principe-akkoord over o.m. de overdracht van de analoge en digitale televisie activiteiten van INDI en de zuivere kabelmaatschappijen aan Telenet. Het principe-akkoord voorziet dat de zuivere kabelmaatschappijen eigenaar blijven van het kabelnet.

T


elenet zal hiervoor naast de bestaande vergoedingen bij de zogeheten closing een eenmalig totaal bedrag van 170M euro betalen en daarna een jaarlijkse vergoeding voor operationele kosten, afschrijvingen en een vaste billijke vergoeding op genvesteerd kapitaal.

Als gevolg van dit akkoord zal de Vlaamse consument in het gebied van INTEGAN, INTERMEDIA, PBE en WVEM in de toekomst n aanspreek-punt hebben voor alle internet, telefonie, analoge, digitale en interactieve digitale TV diensten via de kabel. Dit betekent ook dat het iDTV platform van Telenet binnenkort overal in Vlaanderen beschikbaar zal zijn, met diensten als Net Gemist, iWatch n C-More.

Het gaat hier om een aanvullende overdracht van activiteiten van de zuivere kabelmaatschappijen en Interkabel aan Telenet, boven op de afspraken van 1996. De overdracht aan Telenet zal gebeuren in de vorm van een overdracht van bedrijfsafdeling, waardoor naast de abonnees ook de daar mee samenhangende rechten en verplichtingen mee overgaan. Het huidige principe-akkoord voorziet dat de zuivere kabelmaatschappijen eigenaar blijven van het kabelnet. Zij zullen in de toekomst, via hun bestaande personeel en structuur (Infrax, Integan en PBE) blijven instaan voor het beheer, onderhoud, uitbreiding en de opwaardering van het netwerk.

De zuivere kabelmaatschappijen verkopen hun broadcasting en multimediale diensten aan Telenet. Dit betekent dat alle analoge TV abonnees van de zuivere intercommunales en klanten van INDI in de loop van volgend jaar worden overgedragen aan Telenet. Telenet zal vanaf dan instaan voor de integrale dienstverlening aan de klanten voor alle TV-, internet- en telefonie diensten via de kabel. De INDI diensten blijven gewaarborgd voor huidige en toekomstige klanten.

In de loop van 2008 zal het iDTV platform van Telenet overal in Vlaanderen beschikbaar zijn. Voor de omroepen betekent dit dat diensten als Net Gemist, iWatch, C-More en andere interactieve diensten zoals meespelen en meestemmen nu in heel Vlaanderen beschikbaar zullen worden via de kabel.

Wim Dries, Voorzitter Indi : "Telenet is steeds onze 'natuurlijke' partner geweest. Met dit principe akkoord leggen wij de grondvesten voor een langdurige duurzame partnerrelatie. Onze kabelmaatschappijen blijven eigenaar en we blijven instaan voor onderhoud en investeringen. De gemeentelijke aandeelhouders realiseren een nmalige meerwaarde en behouden een jaarlijks risicoloos dividend op hun eigendom. Maar vooral onze klanten kunnen blijven genieten van het kwaliteitsvol aanbod van analoge en HDTV dat we nu reeds brengen aangevuld met een ruim aanbod van interactieve diensten. Kortom een win-win voor iedereen."


Duco Sickinghe, CEO Telenet : "Wij zijn zeer verheugd over het bereikte principe-akkoord met Interkabel, n van de belangrijke, stichtende aandeelhouders van Telenet. Dit vereenvoudigt het aanbod van de kabel voor de consument in Vlaanderen. Ook voor de omroepen creert dit een heldere basis om met de kabel samen te werken. Dit toont ook aan dat verdergaande schaalwerking binnen de kabelindustrie, zoals elders in Europa, een natuurlijke evolutie is.

We gaan ons nu concentreren, met inachtneming van de formele besluitvorming, op de operationele uitvoering, zodat het voor de klanten van INDI en de zuivere kabelmaatschappijen een eenvoudige overgang wordt."
Het principe-akkoord zal binnenkort ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Raden van Bestuur van INTEGAN, INTERMEDIA,PBE, WVEM en INDI, de Raad van Bestuur van Telenet en desgevallend het bankconsortium van Telenet. Naast goedkeuring door de gemeenteraden, die in het kapitaal van de bovengenoemde kabelmaatschappijen vertegenwoordigd zijn, zal deze overdracht van activiteiten, waar nodig, ook afgestemd worden met andere instanties. In het licht van dit principe-akkoord worden de hangende gerechtelijke procedures opgeschort.

Zodra al deze stappen gezet zijn, zal in de loop van 2008 iDTV van Telenet overal in Vlaanderen via de kabel beschikbaar zijn.

Persbericht Telenet
http://www.telenet.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers