Telenet Digital TV binnenkort in heel Vlaanderen

dinsdag 27 november 2007

De zuivere kabelmaatschappijen en Interkabel bereikten maandag met Telenet een principe-akkoord over o.m. de overdracht van de analoge en digitale televisie activiteiten van INDI en de zuivere kabelmaatschappijen aan Telenet. Het principe-akkoord voorziet dat de zuivere kabelmaatschappijen eigenaar blijven van het kabelnet.

T


elenet zal hiervoor naast de bestaande vergoedingen bij de zogeheten closing een eenmalig totaal bedrag van 170M euro betalen en daarna een jaarlijkse vergoeding voor operationele kosten, afschrijvingen en een vaste billijke vergoeding op geïnvesteerd kapitaal.

Als gevolg van dit akkoord zal de Vlaamse consument in het gebied van INTEGAN, INTERMEDIA, PBE en WVEM in de toekomst één aanspreek-punt hebben voor alle internet, telefonie, analoge, digitale en interactieve digitale TV diensten via de kabel. Dit betekent ook dat het iDTV platform van Telenet binnenkort overal in Vlaanderen beschikbaar zal zijn, met diensten als Net Gemist, iWatch én C-More.

Het gaat hier om een aanvullende overdracht van activiteiten van de zuivere kabelmaatschappijen en Interkabel aan Telenet, boven op de afspraken van 1996. De overdracht aan Telenet zal gebeuren in de vorm van een overdracht van bedrijfsafdeling, waardoor naast de abonnees ook de daar mee samenhangende rechten en verplichtingen mee overgaan. Het huidige principe-akkoord voorziet dat de zuivere kabelmaatschappijen eigenaar blijven van het kabelnet. Zij zullen in de toekomst, via hun bestaande personeel en structuur (Infrax, Integan en PBE) blijven instaan voor het beheer, onderhoud, uitbreiding en de opwaardering van het netwerk.

De zuivere kabelmaatschappijen verkopen hun broadcasting en multimediale diensten aan Telenet. Dit betekent dat alle analoge TV abonnees van de zuivere intercommunales en klanten van INDI in de loop van volgend jaar worden overgedragen aan Telenet. Telenet zal vanaf dan instaan voor de integrale dienstverlening aan de klanten voor alle TV-, internet- en telefonie diensten via de kabel. De INDI diensten blijven gewaarborgd voor huidige en toekomstige klanten.

In de loop van 2008 zal het iDTV platform van Telenet overal in Vlaanderen beschikbaar zijn. Voor de omroepen betekent dit dat diensten als Net Gemist, iWatch, C-More en andere interactieve diensten zoals meespelen en meestemmen nu in heel Vlaanderen beschikbaar zullen worden via de kabel.

Wim Dries, Voorzitter Indi : "Telenet is steeds onze 'natuurlijke' partner geweest. Met dit principe akkoord leggen wij de grondvesten voor een langdurige duurzame partnerrelatie. Onze kabelmaatschappijen blijven eigenaar en we blijven instaan voor onderhoud en investeringen. De gemeentelijke aandeelhouders realiseren een éénmalige meerwaarde en behouden een jaarlijks risicoloos dividend op hun eigendom. Maar vooral onze klanten kunnen blijven genieten van het kwaliteitsvol aanbod van analoge en HDTV dat we nu reeds brengen aangevuld met een ruim aanbod van interactieve diensten. Kortom een win-win voor iedereen."


Duco Sickinghe, CEO Telenet : "Wij zijn zeer verheugd over het bereikte principe-akkoord met Interkabel, één van de belangrijke, stichtende aandeelhouders van Telenet. Dit vereenvoudigt het aanbod van de kabel voor de consument in Vlaanderen. Ook voor de omroepen creëert dit een heldere basis om met de kabel samen te werken. Dit toont ook aan dat verdergaande schaalwerking binnen de kabelindustrie, zoals elders in Europa, een natuurlijke evolutie is.

We gaan ons nu concentreren, met inachtneming van de formele besluitvorming, op de operationele uitvoering, zodat het voor de klanten van INDI en de zuivere kabelmaatschappijen een eenvoudige overgang wordt."
Het principe-akkoord zal binnenkort ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Raden van Bestuur van INTEGAN, INTERMEDIA,PBE, WVEM en INDI, de Raad van Bestuur van Telenet en desgevallend het bankconsortium van Telenet. Naast goedkeuring door de gemeenteraden, die in het kapitaal van de bovengenoemde kabelmaatschappijen vertegenwoordigd zijn, zal deze overdracht van activiteiten, waar nodig, ook afgestemd worden met andere instanties. In het licht van dit principe-akkoord worden de hangende gerechtelijke procedures opgeschort.

Zodra al deze stappen gezet zijn, zal in de loop van 2008 iDTV van Telenet overal in Vlaanderen via de kabel beschikbaar zijn.

Persbericht Telenet
http://www.telenet.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-reünie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 02:15
    Journaallus
    06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  • 01:10
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:15
    Geen uitzending
    06:00
    Plop & de Peppers
  • 02:00
    Geen uitzending
    07:20
    Achter gesloten deuren
  • 01:05
    Geen uitzending
    08:45
    Wordt aangekondigd
  • 01:05
    Geen uitzending
    14:10
    Ultimate Police Interceptors
  • 02:40
    Married ... With Children
    01:30
    Baywatch
  • 01:10
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 01:50
    Geen uitzending
    06:00
    TEAM OCHTEND
  • 02:45
    Geen uitzending
    02:05
    ER
  • 02:45
    Geen uitzending
    01:20
    Sydney Harbour Force
  • 01:30
    Geen uitzending
    06:25
    Extreme Makeover: Home Edition
  • 01:30
    Geen uitzending
    07:45
    Dead Asleep
  • 00:40
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 02:43
    Ver Gevorderd
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 02:40
    De Garde van Gert
    02:20
    Tot op het Bot: Het Varken
  • 02:05
    Eredivisie
    01:45
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 02:35
    DCI Banks
    02:10
    The Change
  • 02:28
    NOS Journaal met gebarentaal
    01:42
    NOS Journaal
  • 01:09
    Nieuwsuur
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 02:42
    Sophie & Jeroen
    02:36
    Podium Zwart Unplugged