Telenet breidt haar digitale capaciteit gevoelig uit

donderdag 24 augustus 2006

Telenet kondigt een nieuwe fase aan in de uitbouw van haar digitaal netwerk: het "Mach 3"-netwerk. Telenet speelt hiermee in op de toenemende vraag vanuit de markt naar snellere internetverbindingen en meer content – ook voor Telenet Digital TV.

Het

vernieuwde Mach 3-netwerk zal tot 5-maal sneller zijn dan vandaag en tot 4-maal sneller dan de vergelijkbare technologie van de directe concurrentie. De uitbouw van dit netwerk is voorzien eind 2008.

Telenet breidt technologische voorsprong uit
De ontwikkelingen op de internetmarkt vereisen een permanente verbetering van het netwerk. Telenet wil haar klanten diensten van de hoogste kwaliteit blijven aanbieden en investeerde de afgelopen jaren permanent in de modernisering van haar HFC-netwerk, een combinatie van glasvezel en coaxkabel tot in elke woning. De voordelen van het zgn. Expressnet-project zijn ten laatste midden september voor alle klanten beschikbaar. De Telenet-klant zal dan twee maal sneller kunnen surfen dan de klanten van de directe concurrentie met een vergelijkbaar product.

"Mach 3"-netwerk: sneller dan ooit
Voor Telenet is de verdere ontwikkeling en verbetering van het netwerk primordiaal. De nieuwe internet- en digitale revolutie staat voor de deur en consumenten vragen steeds meer naar hogere snelheden en meer content. Zo is de opmars van 'content' die door consumenten zelf wordt aangemaakt en online wordt aangeboden onomkeerbaar. Met de uitbouw van een nieuw digitaal netwerk – het "Mach 3" -netwerk - dat eind 2008 klaar zal zijn, zal Telenet haar technologisch leiderschap nog verder versterken. Zo maakt de invoering van EuroDocsis 3.0 het mogelijk om de internetsnelheden op te drijven tot 200 Mbps downstream en 30 Mbps upstream.
Door de uitbreiding van het netwerkspectrum met 150Mhz - tot bijna 600Mhz - en door verbeterde coderingstechnieken, verdriedubbelt tevens de beschikbare digitale bandbreedte voor internet en iDTV- toepassingen. Deze uitbouw van de digitale capaciteit gebeurt gradueel en de nieuwe mogelijkheden van dit digitaal netwerk worden ook gradueel aangeboden aan de klanten in de vorm van nieuwe productformules en andere diensten.


Als het "Mach 3" - netwerk eind 2008 volledig klaar is, zal de gebruiker tot 5-maal sneller kunnen surfen dan vandaag en tot 4-maal sneller dan hij dat met de vergelijkbare technologie van de directe concurrentie kan. De investeringskost van het Mach 3 project zit volledig vervat in het lange termijn financieel plan van Telenet.

Snel voor 'community' én consument
De zogenaamde "community based content", met een sterk toegenomen participatie van de gebruiker, vindt meer en meer ingang. Het plaatsten van eigen 'content' (bv. Via YouTube.com) met een hoogwaardiger kwaliteit is via het digitaal netwerk van Telenet vlot mogelijk. Ook zgn. community toepassingen krijgen door dit performanter netwerk nieuwe technologische mogelijkheden. Op die manier wordt het voor Telenet straks ook mogelijk om meer digitale TV-kanalen van de zenders aan te bieden.

Telenet beklemtoont dat de uitbouw van dit nieuwe netwerk zeer beperkte hinder zal veroorzaken langs wegen of straten in Vlaanderen. Van grote wegenwerken zoals bij de oorspronkelijke uitbouw van het HFC-netwerk, bij het ontstaan van Telenet, is vandaag geen sprake meer.


Uitbouw "Mach 3"-netwerk ook stimulans voor economie
De uitbouw van dit nieuwe "Mach 3"-netwerk is tenslotte een belangrijke stimulans voor de economie. De nieuwe toepassingen zullen door Telenet ontwikkeld worden in samenwerking met externe partners, wereldleiders in hun domein. Zo blijft een groot stuk van de verworven competentie in Vlaanderen verankerd. Telenet versterkt hiermee haar positie op het vlak van "Center of Excellence" voor breedband- en iDTV-toepassingen.
De ontwikkeling van het "Mach 3" - netwerk in Vlaanderen schept ook een aantal belangrijke spin-off effecten en nieuwe economische activiteiten voor nieuwe lokale bedrijven.
Tenslotte dragen deze permanente investeringen in breedband- en iDTV-technologie bij tot de internationale voorsprong van België op het vlak van breedbandpenetratie voor internet bij particulieren.

Persbericht Telenet
http://www.telenet.be

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-reünie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 02:15
    Journaallus
    06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  • 01:10
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:15
    Geen uitzending
    06:00
    Plop & de Peppers
  • 02:00
    Geen uitzending
    07:20
    Achter gesloten deuren
  • 01:05
    Geen uitzending
    08:45
    Wordt aangekondigd
  • 01:05
    Geen uitzending
    14:10
    Ultimate Police Interceptors
  • 03:05
    Married ... With Children
    01:30
    Baywatch
  • 01:10
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 01:50
    Geen uitzending
    06:00
    TEAM OCHTEND
  • 02:45
    Geen uitzending
    02:05
    ER
  • 03:15
    Geen uitzending
    01:20
    Sydney Harbour Force
  • 01:30
    Geen uitzending
    06:25
    Extreme Makeover: Home Edition
  • 01:30
    Geen uitzending
    07:45
    Dead Asleep
  • 00:40
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 03:18
    Smart home
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 03:10
    De Gezonde Goesting
    02:20
    Tot op het Bot: Het Varken
  • 02:05
    Eredivisie
    01:45
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 02:35
    DCI Banks
    02:10
    The Change
  • 03:19
    NOS Journaal
    02:03
    EenVandaag
  • 01:09
    Nieuwsuur
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 02:42
    Sophie & Jeroen
    02:36
    Podium Zwart Unplugged