'Supertalent in Vlaanderen' (VT4): de jury

woensdag 7 maart 2007

Of de deelnemers aan 'Supertalent in Vlaanderen' niet voornamelijk zelfverklaarde supertalenten zijn, maar wel degelijk potentieel hebben om een breed publiek te boeien, wordt in eerste instantie beoordeeld door de vakjury. Dat zijn Paul Jambers, Martine Prenen & Gert Verhulst.

V


anuit hun eigen ervarings- en belevingswereld en vanuit hun eigen persoonlijke appreciatie zullen zij tijdens de eerste vier auditie-rondes  beslissen wie doorgaat naar de halve Finales. En opdat ze deze 'eigen appreciatie' ten allen tijde ook zouden kunnen laten blijken,bezit elk jurylid over een zogenaamde stopknop.

Wanneer Paul, Martine en/of Gert vinden dat de act lang genoeg heeft geduurd, kunnen ze afdrukken. Voor de kandida(a)t(en) meteen een teken aan de wand. Indien alle drie de jury-leden hebben afgedrukt (en enkel dan), wordt de act ook vroegtijdig afgebroken en stopt de auditie.

Na afloop wordt elke prestatie door de jury besproken , becommentarieerd en geevalueerd. Door de kandidaten wordt er bij wijlen ook flink geriposteerd. Is er genoeg (groei)potentieel? Was het boeiend genoeg? En vooral: Wil de jury méér zien en dus een ticket voor de halve finales toekennen?

Eén niet onbelangrijk detail: De  Supertalent-jury kijkt totaal onbevangen, en zonder enige voorkennis, naar alle acts.  De eerste indruk zal dus onverbiddelijk de doorslag geven.

Paul Jambers is een onvervalst televisie-ikoon. 'Spraakmakend' was en is nog steeds een connotatie die niet zelden wordt gemaakt wanneer zijn naam valt. Hij portretteerde de Vlaming in zijn allergrootste verscheidenheid en weet als geen ander wat er nodig is om een groot publiek te boeien.

Paul Jambers: 'Ik hou van dit soort wedstrijden en heb warme herinneringen aan eerdere ervaringen als jury-lid. Als me gevraagd wordt een kritische blik te werpen en ik ongezouten mijn mening mag ventileren, ben ik graag van de partij.  Naast het zuivere tv-maken, heeft ook de veel bredere waaier van showbizz en entertainment me altijd al enorm gefascineerd.'

Tussen beide heren zit een dame die meer dan haar mannetje kan staan. Niemand is de afgelopen jaren zo perfect op de hoogte van wat er reilt en zeilt in showbizz en media als Martine Prenen.

Martine Prenen: 'In de jury zetelen van 'Supertalent in Vlaanderen' past perfect in  mijn plannen voor 2007: televisie in al z'n facetten herontdekken. De bagage en ervaring uit 'De Rode Loper' zullen me helpen met jureren. En ik heb reuzeveel 'goesting' om te genieten van de speeltuin die dit programma  aan allerlei talent gaat bieden.'

VT4 is ook blij met het derde sterke en niet-alledaagse jurylid dat in 'Supertalent' zal zetelen. Zo is Gert Verhulst de bezieler en drijvende kracht achter het succesverhaal dat Studio 100 nu al jaren schrijft. Het begon met presenteren en zingen, maar dat werd snel aangevuld met schrijven, regisseren, produceren, managen en coachen. Gert ligt aan de basis van een inmiddels indrukwekkend aantal kinder- & jeugdseries, zaalshows, musicals, films, muziekprojecten, themaparken, etc. Wie durft te twijfelen aan zijn neus voor (super)talent?

Gert Verhulst: 'Ik meen de smaak van het brede publiek te hebben en wil die dan ook door in deze jury te zitten proberen te vertolken. Door onze activiteiten bij Studio 100 heb ik een brede entertainment-ervaring en ik hoop dat deze van pas zal komen in dit programma.'

Van het ogenblik dat de oproep voor 'Supertalent in Vlaanderen' op antenne ging, stroomden de inschrijvingen massaal binnen.

Tijdens een aantal drukke pre-auditiedagen, zorgde het productieteam voor een eerste ruwe schifting, die evenzeer op diversiteit was gericht dan op kwaliteit.

Tijdens de 4 auditieafleveringen mogen deze acts hun kans wagen in de grote studio voor de échte jury. Sommigen tonen voor het eerst hun talent aan de buitenwereld, anderen zijn al langer bezig, treden misschien al op of hebben zelfs een eigen management. Desalniettemin zijn ze allemaal op zoek naar wat (meer) bekendheid en erkenning.

DOSSIER: Supertalent in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stephanie Planckaert (VTM)

Het nieuwe schooljaar gaat van start en bij de familie Luki brengen ze hun zevende kind naar school. De familie Leys staat voor een dilemma tijdens het winkelen: wordt het schoolgerief of toch speelgoed? Voor de familie Naudts, met hun acht dochters, brengt het nieuwe schooljaar eveneens extra kosten met zich mee. Stephanie bezoekt ook Kevin en Nena, die helaas minder goed nieuws hebben ontvangen over hun baby Yarne.

'Families XXL', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 23:55
    Journaallus
    09:00
    Lentebeelden
  • 23:25
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:40
    Geen uitzending
    06:05
    Kabouter Plop
  • 03:10
    Geen uitzending
    07:15
    Project Runway
  • 01:00
    Geen uitzending
    11:40
    The Bold Type
  • 01:00
    Geen uitzending
    15:10
    All New Traffic Cops
  • 04:00
    JAG
    02:30
    Baywatch
  • 00:45
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 00:35
    Geen uitzending
    02:25
    Sports Late Night
  • 01:50
    Geen uitzending
    07:30
    CSI: Miami
  • 04:10
    Geen uitzending
    02:40
    Kitchen Commando
  • 01:10
    Geen uitzending
    06:20
    The Block NZ
  • 01:25
    Geen uitzending
    08:20
    Hailey Dean Mystery: 2+2=4 Murders
  • 00:25
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 04:16
    Meesterwerk
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 04:15
    De Garde van Gert
    02:35
    Sarah's Sweet Table
  • 02:30
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 04:15
    Silent Witness
    02:45
    Midsomer Murders
  • 03:10
    NOS Journaal
    01:44
    Mindfck
  • 02:03
    Nieuwsuur
    08:04
    Petrus in het land
  • 03:16
    Tekst-TV
    02:10
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal