Sportjournalist Ruben Van Gucht op matje geroepen door VRT

woensdag 13 juli 2016

Ruben Van Gucht, de populaire sportjournalist van de VRT, is door zijn werkgever tot de orde geroepen. Hij modereerde afgelopen donderdag de ploegvoorstelling van Club Brugge. En dat mag niet.

VRT-journalisten mogen niet zomaar hun medewerking verlenen aan ploegvoorstellingen, of het nu om voetbal, wielrennen of een andere sport gaat. Vijf jaar geleden werd wielercommentator Michel Wuyts hiervoor al op de vingers getikt. Dat impliceerde toen een verbod voor alle sportjournalisten van de openbare omroep om ploegvoorstellingen te presenteren.


Ruben Van Gucht had enkel maar een mondelinge en geen schriftelijke toestemming voor zijn schnabbel bij de landskampioen. Bij de VRT klinkt het dat de zaak uitvoerig is doorgesproken en dat 'het niet meer zal gebeuren'.

De VRT heeft een deontologisch charter. Die regels moeten er onder meer voor zorgen dat de kijkers het vertrouwen behouden in de onpartijdigheid en onafhankelijkheid van haar journalisten.

Bron: nieuwsblad.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bake Off Vlaanderen' - finale (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

In de spannende finale strijden de bakkers nog n laatste keer en wordt de winnaar beloond met de iconische 'Bake Off'-trofee.

'Bake Off Vlaanderen', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers