'Sorry Voor Alles' en 'Down the Road' genomineerd voor 'Rose d'Or awards'

donderdag 12 juli 2018

De European broadcasting union (EBU) maakte net bekend dat de En-reeksen 'Sorry Voor Alles' en 'Down the Road' genomineerd zijn voor de belangrijke Rose d'or prijzen.

De Rose d'or awards, ook gekend als de Gouden roos prijzen, zijn de meest prestigieuze prijzen in Europa voor entertainmentprogramma's en bekronen de beste televisie- en onlinereeksen.

Wereldwijde waardering voor Eén-programma's
De populaire zondagavondshow 'Sorry Voor Alles', bedacht door Kamiel De Bruyne en gepresenteerd door Adriaan Van den Hoof, werd genomineerd in de categorie 'Game show'. Het avontuurlijke 'Down the Road' met Dieter Coppens kan nu, na wekelijks bijna 1 miljoen mensen te bekoren, ook wereldwijd op appreciatie rekenen en is genomineerd in de categorie 'Reality & factual entertainment'.

Bijna 500 programma's van ongeveer 300 omroepen werden dit jaar ingestuurd naar Rose d'or. In totaal nemen nu 39 genomineerden deel, gespreid over 10 categorieën. De 57ste editie van Rose d'or vindt dit jaar plaats in Berlijn op 13 september. Dan wordt duidelijk of 'Down the Road' en 'Sorry Voor Alles' hun nominatie kunnen verzilveren. 'Sorry Voor Alles' won eerder al een International Emmy award in 2017, een Gold world medal op New York festival in de categorie 'Entertainment and family program', een Silver intermedia global award op het World media festival in Hamburg in 2017, en de prijs voor 'Second best format' op het EBU Creative forum.

EBU creative forum
Over dat creative forum is er trouwens nog meer goed nieuws: daags voor de uitreiking van de Rose d'or ceremonie vindt de editie van 2018 plaats, waar de meest innovatieve programma's van openbare omroepen uit Europa en daarbuiten worden gescreend. Het event dient om connecties met andere omroepen te leggen die interesse hebben om het format zelf te maken. Drie van de twintig reeksen die er worden getoond, zijn van Eén: 'Taboe', 'Down the Road' en 'Van Algemeen Nut'. Na de screening stemmen de aanwezige afgevaardigden van productiehuizen en openbare omroepen op de formats die zij het beste vonden. De uitreiking hiervan gebeurt tijdens de Rose d'or awards op 13 september.

'Down the Road' is een programma van Roses are blue voor Eén; 'Sorry Voor Alles' is een programma van Warner Bros International Television Production België in samenwerking met Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Eviva España - Annemie Struyf

In Carboneras maakt Sabah een afspraak om haar droomhuis voor de tweede keer te bezoeken. In Asturi leven Raf en Birgit voorlopig in hun camper, naast een loods waar ze hun spullen stockeren. In de buurt van Lon ontmoet Annemie de West-Vlaamse Christine die een herberg uitbaat op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Buurman Gumercindo is haar enige vriend in dit dorp vol ruzies en conflicten.

'Eviva Espana', om 20.35 uur op En.

Dossiers