Sarah Bettens, Paul Michiels en Niels Destadsbader zingen 'Door Jou' voor Kom op tegen Kaker

zaterdag 13 april 2019

Zaterdag 13 april maakt Vlaanderen kennis met 'Door jou': een single die de VRT/En en Kom op tegen Kanker lanceren om iedereen te bedanken die zich in de loop van de voorbije 30 jaar heeft ingezet voor dit goede doel.

Sarah Bettens, Paul Michiels en Niels Destadsbader zingen het nummer samen, en Paul speelt ook mondharmonica. 'Door jou' werd geschreven door Miguel Wiels en Niels Destadsbader van het creatief huis Les Flamands. Tom Lodewyckx deed de productie.


Het nummer werd zonet in primeur gedraaid op Radio 2. 'Door jou' wordt daarnaast gebruikt in de campagne rond 30 jaar Kom op tegen Kanker, die Eén en Kom op tegen Kanker samen met Les Flamands uitwerkte.

Zowel Sarah, Paul als Niels hadden elk een heel bijzondere reden om aan 'Door jou' mee te werken:

Sarah Bettens: 'Mijn vrouw heeft vorig jaar borstkanker gehad, dus plots was het héél dichtbij. Gelukkig waren ze er vroeg bij, maar het blijft een nachtmerrie. Voor velen eindigt die nachtmerrie nooit. Ik ben dankbaar dat ik mijn steentje mocht bijdragen aan deze song en deze fantastische Kom op tegen Kanker-campagne.'

Paul Michiels: 'Dagelijks worden wij geconfronteerd met mensen rondom ons die tegen kanker vechten. Soms zijn er die de strijd winnen, maar meestal zijn ze weerloos. Zoals de moeder van vijf kinderen van mij, die aan leverkanker stierf in 2009… Daarom doe ik elk jaar extra mijn best om kanker uit de wereld te helpen. Ik ben blij dat ik, samen met Sarah en Niels, kon meewerken aan het lied 'Door jou'. Koop het en luister. Zo help je Kom op tegen Kanker om centen te vergaren!'

Niels Destadsbader: 'Drie jaar geleden vertrok mijn papa voor een onschuldig bezoek naar de dokter. Een tijdje later stelden ze vast dat hij prostaatkanker had. Door het zorgvuldige werk van dokters en verpleegkundigen heb ik mijn papa nog en is hij intussen genezen. Maar veel mensen hebben dat geluk niet. Iedereen die zich elke dag inzet om deze vieze ziekte uit veel levens te bannen, verdient dan ook een grote Dankjewel.'

'Door jou' is te koop via iTunes en de opbrengst gaat uiteraard naar Kom op tegen Kanker. Het nummer wordt uitgegeven door CNR in samenwerking met VRT publishing.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers