Sam De Graeve niet langer hoofdredacteur van Humo

maandag 5 september 2011

Sam De Graeve, huidig hoofdredacteur van Humo, keert terug naar zijn oude liefde: de televisie. De Graeve maakte destijds furore als hoofdredacteur van 'De Slimste Mens Ter Wereld' en werd kort na de overname van Humo door Woestijnvis gebombardeerd tot hoofdredacteur van dat blad. Maar De Graeve kon nooit brokken maken bij Humo, dat het laatste jaar zijn oplage zag dalen tot onder de 200.000 verkochte stuks.

Volgens een korte mededeling van Humo, dat Het Nieuwsblad kon inlezen, zal De Graeve zich vanaf nu focussen op 'andere opportuniteiten' binnen De Vijver Media. Huidig adjunct-hoofdredacteur Bart Vanegeren zal de taken van De Graeve overnemen bij Humo.

De Graeve kwam in april vorig jaar aan het hoofd van het weekblad te staan. Enkele maanden deed hij dat in duo met Jörgen Oosterwaal, die in september van datzelfde jaar Humo verliet. Ondertussen werd Jan Stevens, ex-nethoofd van Canvas, aangetrokken als directeur van Humo. Hij werkt de langetermijnstrategie van het magazine uit.

Dat er verandering in het management van Humo komt is niet zo'n verrassing. Tussen juli 2010 en juni 2011 daalde de oplage met meer dan 13.000 exemplaeren, tot onder de symbolisch belangrijke grens van 200.000 verkochte exemplaren.

Ondertussen liet De Graeve aan De Standaard weten dat hij 'niet de juiste mens op de juiste plaats was.' De Graeve zou zelf zijn opgestapt, maar zou zeker niets te maken hebben gehad met de komst van Stevens. Wel met de lagere verkoopscijfers. 'Die cijfers verhogen natuurlijk de druk.'

De Graeve gaat nu een lang weekend nemen (een heel lang, we zijn nog maar maandag) om na te denken over zijn toekomst.

Bron: Het Nieuwsblad, Standaard

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stef Wauters - VTM NIEUWS (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

Stef Wauters presenteert een marathonuitzending naar aanleiding van de verkiezingen. Hij schakelt rechtstreeks over naar journalisten die over het hele land kopstukken van de diverse partijen volgen en de eerste reacties sprokkelen. Elke Pattyn staat klaar in de studio in Vilvoorde om als eerste alle uitslagen te brengen. Die bespreekt ze met de Raad van Wijzen van VTM NIEUWS. Aan het Vlaams parlement ontvangt Dany Verstraeten de hele dag door opmerkelijke politici, maar vooral ook andere mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de loop van de campagne. Reporters staan bovendien klaar aan partijhoofdkwartieren of op de plekken waar de partijen verzamelen om met hun militanten de overwinning te vieren, of het verlies door te spoelen.

'De Stem van Vlaanderen', vanaf 8.00 uur de hele dag door op VTM.

Dossiers