Rel om speculaaspasta uit 'De Bedenkers'

maandag 5 november 2007

Opschudding in uitvindersland! De speculaaspasta van Danny De Maeyer is uitgeschakeld in het VRT-programma 'De Bedenkers'. Geen grote nieuws, ware het niet dat de speculoospasta van concurrente Els Scheppers wel verder strijdt voor de overwinning. Danny begrijpt het allemaal niet en beweert dat er iets niet klopt...

De j

ury van 'De Bedenkers' was unaniem. De speculoospasta van Els Scheppers werd beter bevonden dan de speculaaspasta van Danny De Maeyer uit Willebroek. Deze laatste is echter niet te spreken over het verdict van de jury: 'Een kwestie van smaak? Onzin! Hier klopt iets niet!'.

Meer dan twee jaar werkte hij aan zijn uitvinding. Bij de start van de uitwerking van zijn product onderhandelde hij met speculoosfabrikant Lotus. 'Geen interesse', klonk het toen.

Danny werkte verder met 4 verschillende smaken als resultaat, mooie verpakking en uiteraard een patent op zijn uitvinding. Zijn verbazing was dan ook groot als hij het product van zijn concurrente Els Scheppers zag. 'Zij heeft niets. Alleen een potje met speculoos die met koffie is overgoten', aldus Danny.

Nog groter was zijn verbazing toen hij hoorde dat Lotus wel gaat samenwerken met concurrente Els. Danny reageert verbolgen over de hele situatie: 'Ik heb het gevoel dat we bestolen zijn, Lotus heeft genoeg juristen in huis om mijn patent te omzeilen. Blijkbaar moest hun past winnen', vertelt Danny aan de krant Het Nieuwsblad.

Maar ook Els Scheppers bijt van zich af. Zij vindt dat haar pasta totaal niet te vergelijken is met die van Danny. 'Ik begrijpe hun ontgoocheling, maar het is niet omdat zij een patent hebben dat wij de pasta niet op een andere manier mogen maken.'

Fabrikant Lotus bevestigt het verhaal van Els. Zij benadrukken dat haar idee het beste past bij Lotus. 

Het onschuldige zondagavondprogramma met Bart Peeters krijgt op deze manier wel een zeer wrange nasmaak voor Dany en zijn collega Dirk. Lotus zou volgens de laatste berichten de speculoospasta van Els begin 2008 op de markt brengen.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers