Radio 2 pakt uit met nieuw radioprogramma 'Yesterdayland'

zaterdag 8 juni 2019
Foto: Radio 2 - © VRT 2019

Precies op de verjaardag van Guy De Pré, de levende radiolegende mag 65 kaarsen uitblazen op de verjaardagstaart, stelt Radio 2 de zomerse vervanger van het legendarische radioprogramma 'De Pré Historie' voor.

Hiervoor gaat de grootste familie van Vlaanderen in zee met het populaire retrofestival 'Yesterdayland'. Het is Peter Verhulst die de luisteraars een hele zomer lang elke zondagvoormiddag meeneemt naar een land vol herinneringen: 'Yesterdayland'. Op 1 september is Guy De Pré terug op post met 'De Pré Historie'.


Van 10.00 tot 12.00 uur elke zomerzondag draait Peter, al jaren een vertrouwde Radio 2 stem, de klassiekers uit de muzikale dagboeken van weleer. Hiermee worden de luisteraars opgewarmd voor 'het mooiste retrofeest van het jaar' dat dit jaar aan zijn derde editie toe is en zal plaatsvinden op zaterdag 24 augustus. Jo Langela (persverantwoordelijke van Yesterdayland) is opgetogen: 'Van bij de start van het festival 2 jaar geleden is Radio 2 een sterke en enthousiaste partner. Onze festivalbezoekers voelen zich thuis bij de zender die garant staat voor de grootste klassiekers en Radio 2 luisteraar kan zich ook helemaal vinden in de programmatie van het festival. Kortom Yesterdayland en Radio 2 zijn een perfecte match!'

Afspraak met het verleden: iedere zondag van 10.00 tot 12.00 uur op Radio 2 en op zaterdag 24 augustus in pretpark Bobbejaanland van 10.00 tot 23.00 uur. Je geniet er ondermeer van Sister Sledge, Bellamy Brothers, Lee Towers, Racey, Vicky Leandros, Paul Young, Praga Khan… er is een Radio 2 Lage Landen Podium en er zijn specials rond Woodstock, Elvis Presley en de Bee Gees. Retro food & dranstandjes, een vintage market en een old timer expo maken het nostalgisch feestje compleet!

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Op 21 juli viert België zijn Nationale Feestdag. Traditioneel schouwt koning Filip de troepen in de Wetstraat om daarna plaats te nemen op de tribune van het Paleizenplein. Het eigenlijke defilé kan dan van start gaan met het luchtdefilé en de nationale driekleur. Vervolgens is er de parade van de legereenheden die op verschillende plaatsen in het buitenland en ook in het binnenland actief zijn geweest. De veiligheids- en hulpdiensten: politie, brandweer, civiele bescherming en Rode Kruis sluiten de rij. Bijzondere aandacht is er voor '75 jaar bevrijding van België'. Een Britse Spitfire (1938) zal boven Brussel vliegen en er is een kolonne met een aantal historische voertuigen. Nieuw is dat zowel Defensie als Politie zich extra richten op de jeugd. Bij de Landmacht defileren er kadetten mee, bij de politie een groep Brusselse jongeren.

'Nationaal Defilé', om 15.10 uur op Canvas.

Dossiers