Queen opnieuw op 1 in de 'Top 2000' van Joe

vrijdag 4 oktober 2019
Foto: Joe © DPG Media

Twaalf dagen lang weerklonken bij Joe de 2000 favoriete platen van luisteraars tijdens de 'Top 2000'. Nog nooit eerder is er zoveel gestemd voor de top 10 van de lijst: er zijn meer dan 25 000 stemmen uitgebracht.

Voor het derde jaar op rij prijkt Queen met Bohemian Rhapsody op nummer 1. Op plek 2 staat Abba met Dancing Queen. Nieuw in de top 3 is Child in Time van Deep Purple, een stevige stijger van plaats 7 naar 3. Voor de gelegenheid haalden Joe-dj's Raf Van Brussel, Rani De Coninck en Alexandra Potvin de platen van de artiesten uit de kast.


'Hoe het Danst' de hoogste nieuwkomer
Hoewel de top 3 stand houdt, schudden de Joe-luisteraars de kaarten van de top 10 door elkaar. 'Hoe het Danst' van Marco Borsato, Davina Michelle en Armin Van Buuren, dat op korte tijd razend populair werd, komt als nieuwkomer binnen op nummer 6. Het is de eerste keer dat een nieuw nummer zo hoog eindigt in de 'Top 2000'.

Het succes van dit nummer laat zich ook voelen in de oudere singles van Marco Borsato. 'Rood' staat opnieuw in de top 100, Zij stijgt van 256 naar 115 en 'Dochters' stijgt zelfs meer dan 1000 plaatsen, van 1194 naar 134.

Naast Marco Borsato is Lady Gaga een andere opvallende nieuwkomer en daar heeft haar eerste filmrol alles mee te maken. Samen met Bradley Cooper komt ze binnen op 58 met 'Shallow'. 'Always Remember Us This Way' eindigt op nummer 151.

Clouseau blijft populairste Belgische Band
Clouseau blijft de populairste Belgische Band met 22 nummers in de 'Top 2000'. Er is wel wat geschoven in de nummers, zo stemmen de Joe-luisteraars 'Brandweer' en 'Ik Wil Vannacht bij je Slapen' nieuw in de lijst. Anne en Daar gaat ze maken dit jaar plaats voor 'Afscheid van een Vriend' en 'Nobelprijs'.

De top 10 van de 'Top 2000'

1. Queen – Bohemian Rhapsody
2. Abba – Dancing Queen
3. Deep Purple – Child in Time
4. Eagles – Hotel California
5. Bryan Adams – Summer of '69
6. Marco Borsato – Hoe het danst
7. Toto – Africa
8. Metallica – Nothing Else Matters
9. Led Zeppelin – Stairway to Heaven
10. Gorki – Mia

Luisteraars die de 'Top 2000' willen herbeleven, kunnen nu zaterdag en zondag afstemmen op Joe. Ze kunnen tijdens het 'Top 2000 Afkickweekend' nummers uit de lijst aanvragen die ze graag opnieuw willen horen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Joanna Lumley begint aan haar Zijderoute-avontuur in VenetiŽ, waar ze te weten komt hoe de reizen van de Venetiaanse held Marco Polo en de handelaars van de Zijderoute de groei van de stad hebben beÔnvloed. In AlbaniŽ wandelt ze langs de Via Egnatia, de weg die twee uithoeken van het Romeinse Rijk met elkaar verbond - Rome en Byzantium. Vervolgens gaat het richting Turkije, naar Istanbul, dat een cruciale rol speelde op de route door zijn ligging op het kruispunt van Europa en AziŽ. In CappadociŽ verbaast Joanna zich over de indrukwekkende rotsformaties die er voor een uniek landschap zorgen. Ten slotte neemt ze de nachttrein naar de hooglanden in het verre oosten van Turkije, in de buurt van de Georgische grens.

'Joanna Lumley's Silk Road', om 21.55 uur op Eťn.

Dossiers