Qmusic-luisteraars stemmen 'Despacito' op 1 in de 'Top 500 van de Zomer'

vrijdag 26 juli 2019
Foto: Qmusic - © DPG Media 2019

'Despacito' is volgens de luisteraars van Qmusic d hit van de zomer. Het zomerse lied van Luis Fonsi en Daddy Yankee kon rekenen op de meeste stemmen en prijkt daardoor bovenaan de 'Top 500 van de Zomer'.

Het nummer stond in 2017 ook op de eerste plaats, maar moest vorig jaar één plaats inleveren aan Wake Me Up van Avicii. Marco Borsato, Armin Van Buuren en Davina Michelle kapen als nieuwkomers meteen de tweede plaats weg met Hoe Het Danst. Wake Me Up van Avicii, de nummer 1 van vorig jaar, zakt twee plaatsjes terug en staat dit jaar op nummer 3.


De meest genoteerde artiest in de lijst is David Guetta. Hij was maar liefst 12 keer te horen met hits zoals When Love Takes Over en 2u. De beste Belgische prestatie staat op naam van Regi. Met Summer Life kan hij rekenen op de 57ste plaats in de lijst. De sterkste stijger is Shotgun van George Ezra, met maar liefst 268 plaatsjes winst ten opzichte van vorig jaar.

'De Top 500 van de Zomer' was een hele week lang te horen bij Qmusic tussen 9.00 en 18.00 uur. Het hete zomerweer zorgde voor de ideale gelegenheid om de lijst met zomerhits uit te zenden. Qmusic-dj Vincent Fierens maakte samen met Sieg De Doncker - die deze week mee het programma tussen 16.00 en 19.00 uur presenteert - vanuit het Q-Beach House de nummer 1 bekend.

Dit is de volledige top 10:

1. Despacito - Luis Fonsi en Daddy Yankee
2. Hoe Het Danst - Marco Borsato, Armin Van Buuren en Davina Michelle
3. Wake Me Up - Avicii
4. Loca - Alvaro Soler
5. Summer Jam 2003 - Underdog Project vs. Sunclub
6. Waka Waka (This Time For Africa) - Shakira
7. Can’t Stop The Feeling - Justin Timberlake
8. Ai Se Eu Te Pego! - Michel Telo
9. Macarena - Los Del Rio
10. Watch Out For This - Major Lazer

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'First Dates' (Eén)

De 19-jarige Lewis mag het voor de tweede keer proberen. Zal het met de 20 jaar oude barista Lauren beter lopen dan tijdens zijn vorige date? Alasdair is 55, heeft het hele land al doorkruist, maar is nog steeds op zoek naar de juiste man. Kan de 54 jaar oude dj Lee die rol vervullen? De 42-jarige Stu heeft zijn hond Brett meegebracht. Hij is al 13 jaar blind en op zoek naar een vrouw om zich mee te settelen. Hij gaat op date met Jen uit Bristol, 37 en verpleegster. Zal de vonk tussen de twee overspringen?

'First Dates', om 21.35 uur op En.

Dossiers