Productiehuis deMENSEN koopt Skyline

maandag 23 juni 2014

Productiehuis Skyline Entertainment wordt overgenomen door sectorgenoot deMENSEN. Dat laat Het Laatste Nieuws maandag weten. Skyline is een belangrijke speler op de fictiemarkt.

deMENSEN wordt door de overname van Skyline Entertainment nu een van de grootste spelers op de Vlaamse fictiemarkt. 'Met Skyline halen we een sterke speler en een serieuze catalogus binnen', zegt ceo Raf Uten in Het Laatste Nieuws. 'We geloven dat we succes kunnen hebben als we als sterk geheel naar buiten komen.'


Het waren Ben Crabbé, Raf Uten en Maurits Lemmens die deMENSEN in 2001 oprichtten. Zij maken ondermeer het succesvolle 'Blokken' en ook de zomertalkshows van Marcel Vanthilt, nu 'Hotel M'.

Skyline tekende ondermeer voor geslaagde fictiereeksen als 'Aspe', 'Salamander' en 'Albert II'. Het productiehuis maakte ook de film van 'F.C. De Kampioenen'.

Skyline zal als een aparte entiteit binnen deMENSEN blijven functioneren.

Bron: Het Laatste Nieuws

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

In de vroege jaren 1960, in volle Koude Oorlog, moeten CIA-agent Napoleon Solo en KGB-spion Illya Kuryakin samenwerken wanneer er een mysterieuze organisatie opduikt die het broze nucleaire machtsevenwicht tussen hun beider naties wil destabiliseren.

'The Man from U.N.C.L.E', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers