PRIMEUR: Vitaya plant twee digitale kanalen

woensdag 8 november 2006

Media Ad Infinitum NV, het bedrijf achter televisiezender Vitaya, wil in de toekomst twee nieuwe digitale televisienetten oprichten. Het vroeg daarvoor twee licenties aan bij de Vlaamse Regulator voor de Media. Het VRM gaf al zijn fiat voor de beide zenders.

Die

dragen voorlopig de namen 'Vitaliteit' en 'Wonen'. Wanneer beide zenders gelanceerd worden, is nog niet geweten. Ook over de inhoud blijft het voorlopig stil.

Met de twee nieuwe zenders van Vitaya wordt het aantal digitale kanalen in Vlaanderen steeds indrukwekkender. De VMMa lanceerde dit jaar al VTMzomer en VTMkerst en ook SBS heeft plannen voor digitale themakanalen. De VRT hoopt volgend jaar een cultuurkanaal te brengen en verder zijn er ook een heleboel losstaande initiatieven, zoals ActuaTV, Life!TV en MoveX.

Bron: VRM

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

Heb jij onze nieuwste toepassingen al ontdekt? Zin in een screensaver of de handige TV-Visie Toolbar? Of wil je weten hoe je naar TV-Visie WAPt? Bekijk dan deze pagina!

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers